„Jeigu jaunimas taip aktyviai dalyvaus kaip vakar matėm Vilniaus miesto savivaldybėje, tai tada gali pasiekti ir 52 proc.“, – ketvirtadienį Žinių radijui kalbėjo Premjeras.

2012 m. vykusiuose Seimo rinkimuose bendras rinkėjų aktyvumas siekė apie 52 proc. Trečiadienį, pirmąją išankstinio balsavimo dieną, savo valią pareiškė apie 1 proc. rinkėjų.

Nesureikšmina apklausos apie Vyriausybės veiklą

Premjeras Algirdas Butkevičius nesureikšmina apklausos, kurioje daugiau kaip pusė žmonių neigiamai įvertino Vyriausybės darbus ir teigia, kad prieš rinkimus piliečiai viską vertina daug jautriau.

Pasak Premjero, prasidėjus rinkiminei kampanijai ir padidėjus emocijoms, kai kuriose šalyse objektyvumo vardan sociologiniai tyrimai apskritai nevykdomi.

„Tyrimuose skaičiau, kad prieš rinkimus daugelis sprendimų arba pasisakymų yra priimami labai neigiamai prieš Vyriausybę ir kai kuriose šalyse, prasidėjus rinkimų kampanijoms, praktiškai nebūna atliekami sociologiniai tyrimai", - „Žinių radijui" ketvirtadienį kalbėjo A. Butkevičius.

Naujausioje „Baltijos tyrimų" apklausoje, 16-tosios Vyriausybės darbą labai gerai įvertino 3 proc. piliečių, dar 32 proc. teigė Ministrų Kabineto veiklą vertinantys greičiau gerai nei blogai. Kad A. Butkevičiaus vadovaujamas koalicinis kabinetas dirbo labai blogai teigė 16 proc. respondentų, o 37 proc. Vyriausybės veiklą įvertino labiau neigiamai, nei teigiamai. 12 proc. apklaustųjų apie Vyriausybės darbą neturėjo nuomonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)