„Alytuje pastebėtas vienas stebėtojas, kuris, kaip apygardos pirmininkė nurodė, buvo įėjęs į kabiną su rinkėju ir nurodinėjo, kaip balsuoti. Iš tokio asmens atimtas stebėtojo pažymėjimas“, – BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

Pasak jos, stebėtojas buvo deleguotas Darbo partijos. Praradęs pažymėjimą toliau Seimo rinkimų stebėti jis nebegalės.

Trečiadienį prasidėjo išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose. Visose šalies savivaldybėse savo valią iš anksto pareikšti gali tie rinkėjai, kurie sekmadienį neturės galimybių ateiti į balsavimo apylinkę.

Išankstinis balsavimas bus tęsiamas ir ketvirtadienį, nuo 8 iki 20
valandos.

Rinkėjų sąrašuose įrašyti 2 mln. 504 tūkst. 267 rinkėjai, iš jų balsuoti užsienyje užsiregistravo per 13 tūkst. Lietuvos piliečių.

Iš viso rinkimų biuletenyje daugiamandatėje apygardoje yra 14 sąrašų. Dvylika partijų savarankiškai dalyvauja rinkimuose, o keturios yra sudariusios dvi koalicijas.

Kad patektų į Seimą, partija turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų balsų, koalicijai slenkstis yra aukštesnis – 7 procentai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)