„Revolut“ žada Lietuvoje įsteigti biurą. Šiuo metu Londone įsikūrusi bendrovė jau turi biurus Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje, Rusijoje. Memorandumas pasirašytas kartu su „Revolut“ įkūrėju Nikolajumi Storonskiu ir Lietuvos banko valdybos nariu Mariumi Jurgilu.

„Potencialiai planuojame atidaryti IT biurą Lietuvoje. Taip pat galvojame apie prašymą gauti banko licenciją“, - pasirašęs memorandumą kalbėjo N. Storonskis.

Paklaustas, kiek darbo vietų žadama sukurti naujame biure Lietuvoje, „Revolut“ įkūrėjas teigė, kad viskas priklausys nuo to, kaip plėsis verslas.

„Per metus įdarbinome 80 žmonių, tai, manau, biure Lietuvoje pradėtume su 30-40 žmonių“, - komentavo jis.

Pasak pašnekovo, kol kas jis negali pasakyti, kada biuras pradės veikti pilnu pajėgumu, tačiau pastebi, kad praktika rodo, jog pradėjus darbus dėl naujo biuro atidarymo per tris-keturis mėnesius įdarbinama 20-30 žmonių.

„Kol kas nenusprendėme, kada bus atidaromas biuras, bet jei viskas vyks, greitai“, - pridėjo N. Storonskis.

Žurnalistų paklaustas, kodėl pasirinkta naujam biurui Lietuva ir norima gauti čia licenciją bankui, verslininkas teigė, kad toks sprendimas priimtas dėl lengvo priėjimo prie mokėjimų sistemos, gero šalies gyventojų išsilavinimo IT srityje.

Lietuvos banko valdybos narys M. Jurgilas teigė, kad memorandumo pasirašymas yra simbolinis žingsnis, užtvirtinti „Revolut“ sprendimą investuoti Lietuvoje.

„Tai parodo, kad jiems yra svarbi ši jurisdikcija, kad jie naudosis vietos infrastruktūra ir mes tikimės, kad plėsdami savo veiklą, kaip yra paskelbę prieš kelias savaites, kad žada aptarnauti ir įmones, pasirinktų Lietuvą savo veiklai vykdyti“, – kalbėjo Lietuvos banko atstovas.

Pasak jo, finansinių technologijų įmonės, kokia yra ir „Revolut“, kuria aukštos pridėtinės vertės darbo vietas.

„Ir tai yra mūsų, kaip valstybės, interesas“, – pridėjo jis.

Pasak M. Jurgilo, jei „Revolut“ supaprastinto banko licencijai prašymą pateiks šiais metais licenciją bendrovė galėtų gauti per pusmetį. Tiek užtrunka prašymo nagrinėjimas.

Pasiteiravus, kodėl finansinių technologijų startuoliai pradeda rinktis Lietuvą savo operacijoms vykdyti, o ne Londoną, kuris jau ilgus metus laikomas tokių startuolių telkimosi vieta, Lietuvos banko atstovas atsakė: „Man sunku kalbėti už tuos, kurie mus renkasi, bet privalumai yra paprastumas, lengvumas. Maža šalis – privalumas. Didelėje šalyje mažai, pradedančiajai įmonei labai sunku gauti tinkamą ne tik reguliatoriaus, bet ir kitų struktūrų dėmesį“.

Finansinių paslaugų sektoriuje startuolis „Revolut“ išgarsėjo po to, kai sparčiu greičiu pradėjo auginti savo vartotojų bazę. Įmonės kūrėjai sukūrė programėlę, kuria itin greitai galima atsidaryti sąskaitą, vėliau gauti mokėjimų kortelę, su kuria galima atsiskaityti skirtingose valstybėse skirtinga valiuta, išvengiant bankų taikomų mokesčių.

Startuolio įkūrėjas Nikolajus Storonskis Lietuvoje lankėsi rugsėjo pabaigoje ir startuolio paslaugą pristatė Baltijos šalių vadovų konferencijoje „Lūžio taškas“.

Tuomet verslininkas teigė, kad idėja sukurti mokėjimo platformą internetiniams ir tarptautiniams pervedimams jis sugalvojo po to, kai pats suprato, kiek daug pinigų išleidžia tarptautiniams pervedimams.

N. Storonskio teigimu, kasdien „Revolut“ sulaukia apie 2 tūkst. naujų registracijų. Išvis „Revolut“ turi jau apie 350 tūkst. vartotojų.

Londone įsikūręs „Revolut“ savo veiklą pradėjo pernai liepą. Po metų bendrovė jau pritraukė beveik 10 mln. JAV dolerių investiciją. Pirmoji investicija buvo pritraukta pirmąją veiklos vasarą. Tuomet startuolis pritraukė 2,3 mln. JAV dolerių investiciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)