Nuo rugsėjo 15 dienos DELFI portale, specialioje platformoje, skaitytojai nominavo ir balsavo už, jų manymu, geriausius mokytojus. Iš viso atiduoti 208 264 balsai. Iš viso buvo nominuota daugiau nei 1000 mokytojų iš visos Lietuvos. Aktyviausi buvo mažų miestelių gyventojai.

DELFI bei Švietimo ir mokslo ministerijos paskelbto konkurso laimėtojais paskelbti 3 mokytojai, kurie surinko daugiausiai buvusių ir esamų mokinių balsų. Jie bus apdovanoti specialiais prizais ir diplomais.

DELFI vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė sveikina visus mokytojus su Mokytojo diena ir, žinoma, Tautos mokytojus, kuriais gali didžiuotis visa Lietuva.

„Tautos mokytojo rinkimų populiarumas yra mums be galo malonus. Jis parodo, kad mokytojo vaidmuo yra daug daugiau nei mokykloje pravestos pamokos. Tas ryšys tarp mokytojo ir mokinio yra labai svarbus ir išlieka dar ilgai po to, kai mokiniai baigia mokyklą. Sveikiname nugalėtojus ir džiaugiamės sykiu su jais“, – sako M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Savo ruožtu laimėtojus taip pat sveikina Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai. Jie pažymi, kad mokytojo svarba šiuolaikinėje visuomenėje yra didžiulė.

„Džiaugiamės, kad tėvai ir mokiniai vertina mokytojų darbą ir supranta jo svarbą – siūlydami mokytojus parašė labai daug šiltų, gražių atsiliepimų. Išties mokytojai švietimo sistemoje yra svarbiausia grandis. Kad ir apie ką kalbėtume: apie mokinių pasiekimus, apie mokyklą, kurioje palaikoma mokinių saviraiška, apie jaunuolius, sėkmingai pasirinkusius tolimesnę savo karjerą, – prie viso to didžiausia dalimi prisideda mokytojai. Sveikiname visus pedagogus“, - sako Švietimo ir mokslo ministerijos Bendrojo ugdymo departamento direktorė Žydronė Žukauskaitė-Kasparienė.

Štai V. Šileikienei, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos matematikos mokytojai, surinkusiai 3644 balsus, laimėjimas Tautos mokytojo rinkimuose buvo tikra naujiena, nes ji apie balsavimą teigė sužinojusi tik prieš savaitę.

„Visų pirma, noriu padėkoti visiems mokiniams ir draugams, kurie už mane balsavo, nes aš tikrai nežinojau, kad toks dalykas vyksta. Sužinojau tik prieš savaitę, kad yra tokie rinkimai ir buvau labai nustebinta. O šiandien dar ir tokią staigmeną išgirdau. Man labai malonu, kad taip yra ir kad vaikai vertina tai, ką tu darai, kad atiduodi save mokyklai ir vaikams“, – sako V. Šileikienė.

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos direktorė Vilija Prižgintienė taip pat džiaugiasi mokytojos sėkme ir pasakoja, kad ši pedagogė yra ne tik puiki specialistė, bet ir nuostabus žmogus, kuris tiesiog turi pašaukimą būti mokytoju.

Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos muzikos mokytojas Č. Kriščiūnas, surinkęs 4468 balsus, dėkoja visiems balsavusiems esamiems ir buvusiems mokiniams.

„Tai iš tikrųjų yra džiugi žinia. Iš tiesų nesitikėjau. Noriu savo brangiems esamiems ir buvusiems mokiniams pasakyti, kad tų mokytojų išties yra labai daug. Jų yra šimtai ir kad man pavyko tą Tautos mokytojo titulą pasiekti, yra didžiulė garbė. Ačiū jums visiems“, – džiaugiasi Č. Kriščiūnas.

Savo mokiniams taip pat dėkoja ir lietuvių kalbos mokytoja E. Skrėliūnienė iš Druskininkų „Ryto“ gimnazijos. Ji surinko 3575 balsus. Išgirdusi, kad laimėjo Tautos mokytojo rinkimuose, ji negalėjo tuo patikėti.

„Tikrai abstulbusi esu, nesitikėjau visiškai... Ir aš noriu labai padėkoti visiems, kurie sąžiningai balsavo už mane ir kuriems aš esu tokia svarbi. Ir myliu buvusius savo mokinius, nes tikrai jie daugiausiai balsavo. Ir esamus taip pat, tiesiog nuostabi žinia Mokytojo dienos proga“, – sako E. Skrėliūnienė.

Druskininkų „Ryto“ gimnazijos direktorė Egidija Vilkienė taip pat džiaugiasi mokytojos sėkme ir priduria, kad E. Skrėliūnienė - nuotabi pedagogė, vaikų draugė bei puiki kūrėja, organizuojamais renginiais sujungianti visą mokyklos bendruomenę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)