Daugiau miego

Kas naktį miegokite ne mažiau nei aštuonias valandas – taip išvengsite tamsių ratilų po akimis (kurie sendina ne mažiau nei dešimčia metų), rašoma purewow.com.

Ypač patartina miegoti nuo 22:00 iki 02:00 – tokiu metu suaktyvėja ląstelių regeneracija.

Oro drėkintuvas

Naktį pasistatykite šalia lovos oro drėkintuvą, kad oda gautų kiek įmanoma daugiau drėgmės. Tai ypač svarbu sausesniu oru arba žiemą, kai patalpos šildomos.

Daugiau vandens

Faktas: oda, kuriai trūksta drėgmės, raukšlėjasi. Jei gersite daug vandens, atrodysite kaip sultinga vynuogė, o jei negersite – kaip sudžiūvusi ir susiraukšlėjusi razina.

Daugiau žuvies ir šviežių produktų

Taip gausite daugiau antioksidantų, kurie apsaugo nuo laisvųjų radikalų žalos. Be to, gausite didelę dozę omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda sugražinti tonusą suglebusiai odai.

...bet mažiau cukraus

Cukrus taip kenkia mūsų organizmui, kad net yra specialus terminas apibūdinti tam, ką jis padaro mūsų odai: glikacija. Nesigilinant į technines detales, glikaciją galima apibūdinti kaip procesą, kuris įvyksta organizme, gaunančiame per daug cukraus. Tai gali susilpninti odoje esantį kolageną ir elastiną (arba ląsteles, kurios suteikia odai stangrumą ir jaunatvišką išvaizdą).

Vienas kitas saldumynas nėra mirtina nuodėmė, bet pasistenkite, kad saldumynų vartojimas neviršytų vieno sausainio per dieną.

Tinkamas makiažas

Visas pudros pavidalo priemones (kurios gali sausinti ir paryškinti raukšleles) pakeiskite spindesio suteikiančiomis skystomis priemonėmis arba drėkinančiu kremu. Ši taisyklė taikoma makiažo pagrindui, skaistalams, paryškinančioms priemonėms, ir, jei jūsų vokai nelinkę riebaluotis, kreminiams vokų šešėliams.

Retinolis

Ši iš vitamino A gaunama medžiaga pagreitina ląstelių regeneraciją ir stimuliuoja naujo kolageno gamybą. Kaip tai atsiliepia odai? Ji atrodo lygesnė, vienodos spalvos, stangresnė. Iš pradžių naudokite šią priemonę atsargiai (tik kas antrą dieną arba atskieskite drėkinančiu kremu), kad oda nesusierzintų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)