„Palaužti juos bus sunku. Jeigu laimėsime pelnę kokį nors „netyčiuką“, jeigu jie patys įsimuš sau į vartus, puiku, aš tuo džiaugsiuosi“, – pareiškė 65-erių futbolo veteranas.

2018 metų pasaulio čempionato atrankos varžybose su tokiomis komandomis kaip Anglija ir Slovakija nusiteikusi konkuruoti Škotija negali sau leisti barstyti taškų.

Vis dėlto K. Dalglishui neatrodo, kad namuose žaisdami su lietuviais jo tautiečiai neturi teisės baigti rungtynių kitaip, kaip tik pergale.

„Žmonės sako, kad šį mačą laimėti tiesiog privalome. Taip, tai svarbu, bet tik prasidėjus atrankos ciklui tokia desperacija nėra reikalinga. Nematau priežasčių, kodėl turėtume kurti sau spaudimą. Lietuva gerai pasirodė praėjusiose rungtynėse, ši komanda taip pat turi savų tikslų“, – kalbėjo buvęs puolėjas, didžiąją karjeros dalį praleidęs „Liverpool“ (Anglija) klube ir tapęs vienu jo simbolių.

K. Dalglishas prisiminė ankstesnius lietuvių apsilankymus Škotijoje ir perspėjo, kad pralaužti tokių varžovų gynybą būna nelengva. Nepaisant to, kad žaidžiant su Lietuva namuose škotams tai pavyko padaryti visus keturis kartus.

„Lietuviai visada būna dideli, stiprūs ir gan neblogai organizuoti – galbūt tik labiau susitelkę į gynybą nei norėtųsi. Žaidžiant su jais reikės daug kantrybės“, – prognozavo Škotijos futbolo autoritetas.

K. Dalglishas iki šiol tebėra daugiausiai rungtynių Škotijos rinktinėje sužaidęs futbolininkas. Nacionalinės komandos aprangą jis vilkėjo 102 kartus ir pelnė 30 įvarčių.

Primename, kad Škotijos ir Lietuvos dvikova Glazgo „Hampden Park“ stadione šeštadienį prasidės 21.45 val. Lietuvos laiku.

Pirmame F grupės ture lietuviai namuose sužaidė lygiosiomis 2:2 su slovėnais, Škotija išvykoje 5:1 sutriuškino Maltą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)