Aukščiausią premiją šįmet laimėjo 23 metų kinų pianistė Chu-Fang Huang. Antrąją ir trečiąją vietas užėmė pianistai iš Rusijos Sergejus Kuznecovas ir Stanislavas Christenka, ketvirtąją - amerikietis Spenceris Myeris. Lietuvio nėra ir pelniusiųjų šešias specialiąsias premijas sąraše.

Konkurso dalyvių pasirodymus vertino aštuonių narių tarptautinė vertinimo komisija, kurioje, be kitų garsių pasaulio pianistų ir pedagogų, buvo ir Lietuvos muzikams gerai pažįstama Maskvos konservatorijos profesorė Vera Gornostajeva.

Kas dveji metai vykstančiame Klivlendo pianistų konkurse gali dalyvauti jaunieji pianistai nuo 19 iki 29 metų amžiaus, tad A. Žlabiui šių metų pasirodymas buvo paskutinis bandymas siekti aukščiausios pasaulyje konkursinės premijos. 2003 metų konkurse A. Žlabys pelnė prizinę ketvirtąją premiją, tuomet nusileidęs tik Japonijos, Korėjos ir Rusijos atlikėjams.

A. Žlabys - ne vienintelis lietuvis, užėmęs prizinę vietą nuo 1975 metų rengiamame Klivlendo tarptautiniame pianistų konkurse. 1989 metais pianistė Eglė Janulevičiūtė šiame konkurse pelnė šeštą prizinę vietą. Nuo 1993 metų konkurso žiuri apdovanoja tik pirmųjų keturių vietų laimėtojus ir skiria specialiąsias premijas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją