Pateikiame tris pačių gardžiausių sriubų receptus, kurie turi mažai kalorijų. Porcijoje yra tik 110-120 kalorijų. Todėl šie patiekalai idealiai tinka laikantis dietos bei siekiant sulieknėti.

TRINTA DARŽOVIENĖ (porcija - 120 kcal)

Ingredientai:

1 kg pomidorų
1 ilgiavaisis agurkas
2 svogūnai
2 skiltelės česnako
1 raudonoji paprika
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 litras vištienos sultinio
1 šaukštas citrinos sulčių
druskos, pipirų
saujelė petražolių
„Tabasco“ padažo
Pomidorų sriuba su plakta grietinėle

Gaminimas:

Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite mažais kubeliais. Agurką, papriką, svogūną, česnaką taip pat supjaustykite kubeliais.

Česnaką ir svogūną pakepinkite keptuvėje. Visas daržoves sutrinkite į vientisą masę kartu su sultiniu, citrinos sultimis. Pagardinkite prieskoniais, suberkite smulkintas žoleles.

PAPRIKŲ SRIUBA (porcija - 110 kcal)

Ingredientai:

6 raudonosios paprikos
2 porai
40 gr sviesto
500 ml daržovių sultinio
1 l pomidorų sulčių
1 šaukštas medaus
80 g saulėgrąžų sėklų
maltos saldžiosios paprikos
durskos, pipirų

Gaminimas:

Paprikos minkštimą supjaustykite kubeliais. Porus supjaustykite žiedeliais. Puode ištirpinkite sviestą ir patroškinkite paprikas ir porus. Supilkite sultinį, virkite apie pusvalandį. Po to sriubą sutrinkite ir sumaišę su pomidorų sultimis dar pavirkite kelias minutes.

Sriubą patiekite paskaninus saulėgrąžų sėklomis. Jei nesilaikote dietos, galite taip pat paskaninti grietinėle.

TRINTA PORŲ SRIUBA (porcija - 110 kcal)

Ingredientai:

6 porai
500 g bulvių
50 g rūgštynių
2 l vištienos sultinio
tarkuoto muskato riešuto
šlakelis citrinos sulčių
druskos, pipirų

Gaminimas:

Porus supjaustykite griežinėliais, bulves - stambiais gabaliukais. Susmulkinkite rūgštynes. Jas kartu su bulvėmis ir porais sudėkite į sultinį, virkite apie pusvalandį. Sriubą pertrinkite, pagardinkite prieskoniais.

Prieš patiekiant galite paskaninti grietinėle.