Akistata su „Real“ nebus vienintelis „Thunder“ mačas Ispanijoje – trečiadienio vakarą Oklahomos krepšininkams teks susiremti ir su „Barcelona“.

Pažymėtina, kad „Real“ komandai akistatose su NBA atstovais jau yra tekę pajusti pergalės skonį – 2007-ųjų lapkričio 11-ąją Madride viešėjo Toronto „Raptors“ ekipa, kurią Ispanijos komanda nugalėjo 104:103. Tąsyk kanadiečius paskandino Madrido klubui atstovavęs amerikietis Luisas Bullockas, pelnęs 27 taškus ir realizavęs lemiamas baudas.

Dar didesnė NBA komandų skriaudikė yra „Barcelona“, kuri varžovus iš kito žemyno per visą istoriją įveikė tris kartus. 2006-aisiais „Barca“ namuose 104:99 nugalėjo Filadelfijos „76ers“, 2010-aisiais savoje aikštėje 92:88 palaužė Los Andželo „Lakers“, o 2012-aisais 99:85 – Dalaso „Mavericks“ krepšininkus.

Pateikiame įdomius „Thunder“ viešnagės Europoje ir dviejų Ispanijos grandų akistatų su NBA klubais faktus ir skaičius.

1 – Tai yra pirmas kartas, kai „Thunder“ žais rungtynes Ispanijoje. Oklahomos krepšininkai jau yra žaidę ikisezonines rungtynes su Filadelfijos „76ers“ ekipa Mančesteryje 2013-aisiais, o tais pačiais metais Stambule „Thunder“ 95:82 nugalėjo vietos „Fenerbahce“ krepšininkus.

2 – Tiek Lietuvos krepšininkų ant parketo pasirodys „Thunder“ viešnagės Ispanijoje metu. Be abejo, tai yra D. Sabonis ir J. Mačiulis, žaisiantys pirmoje akistatoje.

3 – „Barcelona“ laimėjo trejas iš ketverių Ispanijos teritorijoje vykusių rungtynių su NBA klubais. Nesėkmė patirta vienintelį kartą 2003-ųjų rudenį, kuomet katalonai namie 80:91 neatsilaikė prieš Memfio „Grizzlies“.

4 – Iki šiol „Barcelona“ ir „Real“ Ispanijoje su NBA klubais žaidė po 4 kartus. Būtent tiek pergalių kartu sudėjus ir pavyko iškovoti europiečiams. Be jau minėtų „Real“ ir „Barcos“ laimėtų mačų, „Real“ savoje aikštėje du kartus nusileido Bostono „Celtics“ (1998-aisiais – 96:111, 2015-aisiais – identišku rezultatu) ir kartą – Jutos „Jazz“ (87:109 – 2009-aisiais).

5 – Tiek NBA Rytų konferencijos komandų jau žaidė ikisezonines rungtynes Ispanijoje. Šioje šalyje anksčiau viešėjo „Lakers“, Sietlo „SuperSonics“, „Mavericks“, „Jazz“ ir „Golden State Warriors“.

6 – Tiek legionierių šiuo metu atstovauja „Thunder“ komandai. Tai – ispanas Alexas Abrinesas, turkai Ersanas Ilyasova ir Enesas Kanteris, prancūzas Joffrey Lauvergne, lietuvis D. Sabonis ir Stevenas Adamsas iš Naujosios Zelandijos.

10 – tiek krepšininkų legionierių šį sezoną registravo „Barcelona“. Katalonijos klube žaidžia amerikiečiai Tyrese'as Rice'as (turi Juodkalnijos pilietybę), Justinas Doelmannas (turi Kosovo pilietybę), Joey Dorsey, nigerietis Shane'as Lawalis, bulgaras Aleksandras Vezenkovas, švedas Marcusas Erikksonas, suomis Petteri Koponenas, graikas Stratosas Perperoglou, kroatas Ante Tomičius, sudėtyje yra ir serbas Stefanas Peno.

11 – tiek krepšininkų legionierių šį sezoną registravo „Real“ klubas. Madride žaidžia tikras internacionalas – amerikiečiai Anthony Randolphas, Othello Hunteris, Trey Thompkinsas, Dontaye Draperis (turi Kroatijos pilietybę), Jaycee Carrollas (turi Azerbaidžano pilietybę), lietuvis J. Mačiulis, argentinietis Andresas Nocioni, slovėnas Luka Dončičius – Slovėnija, švedas Jeffery Tayloras, meksikietis Gustavo Ayonas ir juodkalnietis Dino Radončičius.

15 – Tiek pergalių per visą istoriją tarpusavio akistatose Europos komandos iškovojo prieš NBA atstovus. Į šių pergalių skaičių reikėtų įtraukti ir tuometinės Sovietų sąjungos rinktinės laimėtas rungtynes prieš Atlantos „Hawks“ 1988-aisiais. Apskritai pergales prieš NBA klubus yra iškovojusios „Maccabi“ (4), „Barcelona“ (3), Maskvos CSKA (3), „Fenerbahce“ (2), Malagos „Unicaja“, Berlyno ALBA , „Real“ (po 1) komandos. Tuo metu NBA klubai tarpusavio akistatose su Europos ekipomis laimėjo 106 kartus.

1970 – Tai buvo pirmasis kartas, kai NBA komanda viešėjo Europoje. Viešnagė amerikiečiams apkarto – Tel Avive Vašingtono „Bullets“ 97:98 pralaimėjo vietos „Maccabi“.

1988 – Tai buvo pirmas kartas, kai NBA komanda žaidė rungtynes Ispanijoje. Tąsyk Bostono „Celtics“ 113:85 nugalėjo tuometinės Jugoslavijos rinktinę.

2015 – Tai buvo paskutinis kartas, kai NBA komandos žaidė Europoje, o mačas įvyko būtent Ispanijoje. Praėjusiais metais „Real“ pralaimėjo „Celtics“, o J. Mačiulis tose rungtynėse susižeidė akį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)