Įteikė raktelius

Iš Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų ordinus, medalius, padėkos raštus bei atminimo dovanas atsiėmę olimpiečiai pagerbti buvo ir LTOK šventėje. Jos metu Rio de Žaneire medalius iškovojusiems šalies sportininkams įteikti ir naujutėlaičių BMW automobilių rakteliai.

Sidabrą laimėję irkluotojai S. Ritteris ir Mindaugas Griškonis sėdo į BMW 4 serijos automobilius, kurie salonuose kainuoja nuo 40,5 tūkst. eurų.

„Paglosto širdį, kai tokiomis dovanomis įvertina mūsų laimėjimus“, – prisipažino S. Ritter.

Bronziniams prizininkams – irkluotojoms Donatai Karalienei (buvusi Vištartaitė) ir Mildai Valčiukaitei, sunkiaatlečiui Aurimui Didžbaliui bei baidarininkams Aurimui Lankui ir Edvinui Ramanauskui – įteikti BMW 3 serijos automobilių rakteliai. Šis modelis kainuoja mažiausiai 35,5 tūkst. eurų.

„Ne taip seniai teko vairuoti senesnės laidos šios klasės BMW automobilį ir man patiko. Iš tikrųjų svajojau apie šį automobilį ir labai juo džiaugiuosi“, – iki ausų išsišiepusi įspūdžiais dalijosi D. Karalienė.

Verta pažymėti, kiekvienas automobilis užsakytas ir su papildoma įranga už 8-15 tūkst. eurų. Gamintojai LTOK suteikė 20 proc. nuolaidą, o iš viso olimpinis „autoparkas“ atsiėjo 273 tūkst. eurų.

Atitiko ne visų poreikius

Jeigu Rusijos lengvaatlečiai iš valstybės gautus BMW automobilius iškart puolė masiškai pardavinėti, tai lietuviai bent kol kas apie tolimesnį dovanų likimą kalbėjo skirtingai.

„Ar pasijutau karaliene? Na, taip, – juokėsi 27-erių metų D. Karalienė. – Iš mano automobilio persėdus į šį – skirtumas jaučiasi. Planuoju pati juo tikrai naudotis.“

Dar prabangesnio juodos spalvos BMW automobilio raktelius gavęs S. Ritter įdėmiai apžiūrėjo savo naująjį „žaisliuką“, tačiau prisipažino dar apsisprendęs, kur juo naudosis.

„Noriu juokauti, kad sekmadieniais į bažnyčia važiuosiu, bet bus matyti“, – šyptelėjo S. Ritter.

Su kiek didesniais sunkumais susidūrė galingo stoto sunkiaatletis A. Didžbalis, „naujuose ratuose“ pristigęs erdvės.

„Kadangi esu pratęs prie visureigių, tai šiek tiek sudėtinga. Mūsų sportininkams čia prisėsti bus maža vietos, bet žiūrėsime, kokį sprendimą priimsime“, – mintimis dalijosi iki galo vairuotojo sėdynę atsistūmęs klaipėdietis.

Kišenes papildė ir kiti olimpiečiai

Šventinėje ceremonijoje LTOK įvertino ir kitų olimpinių žaidynių dalyvių pasiekimus. Dar papildomai buvo išdalinta 130 tūkst. eurų piniginių premijų.

Penktą vietą užėmusiems baidarininkams Ričardui Nekriošiui ir Andrejui Olijnikui atiteko po 3 tūkst. eurų, septintoje finišavusioms buriuotojai Gintarei Scheidt, dviratininkei Simonai Krupeckaitei, plaukikei Rūtai Meilutytei bei aštuntą poziciją užėmusiam kitam plaukikui Simonui Biliui – po 2 tūkst. eurų.

Pinigines premijas gavo ir septinti likę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės atstovai, kurie pasidalys 24 tūkst. eurų.

Finansinio paskatinimo taip pat sulaukė ir visų Rio de Žaneire pasirodžiusių šalies sportininkų treneriai (nuo 600 iki 2500 eurų), gydytojai, mokslininkai, vadybininkai, sporto federacijų atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)