Lietuvos čempionato bronzos medalių laimėtojos laimėjo visas trejas rungtynes. Penktadienį jos principinėse rungtynėse 3-1 nugalėjo Lietuvos vicečempionę Jonavos „Achemos-KKSC“ ekipą, o šeštadienį įveikė du Latvijos klubus – Daugpilio „Milatss“ (3-2) ir Murjanio „Murjani-MSG“ (3-0).

Turnyro šeimininkės „Achemos-KKSC“ tinklininkės tenkinosi trečia pozicija. Jos 3-0 įveikė „Murjani-MSG“ komandą, bet 0-3 neatsilaikė prieš antrą vietą užėmusią „Milatss“ ekipą.

„Šis turnyras yra pasibandymas prieš sezoną. Nekėlėme tikslo laimėti šį turnyrą, nes turime jauną 15 žaidėjų komandą, todėl norėjosi visoms suteikti progą pasireikšti. Mums tai yra pasirengimo etapas“, – sakė „Achemos-KKSC“ trenerė Lija Darandovienė.

„Prekybos“ treneris Kęstutis Pačėsas pasidžiaugė, kad Alytaus komandai pavyko išsaugoti praėjusio sezono žaidėjas, o šiame turnyre dar nebuvo dviejų pagrindinės sudėties tinklininkių. Alytiškės šiais metais, kaip ir Jonavos ekipa, dalyvaus Baltijos lygoje. Joje taip pat varžysis ir Lietuvos čempionė Kauno „Kauno“ ekipa.

Naudingiausiomis turnyro žaidėjomis tapo Irina Brezgun („Prekyba“), Anastasija Kravčenoka („Milatss“), Agnė Daunytė („Achema-KKSC“) ir Arija Jurdža („Murjani-MSG“).

Tradicinis moterų tinklinio turnyras Jonavoje organizuojamas žymiam treneriui Alfredui Ogonauskui atminti. Nusipelnęs treneris ilgus metus Jonavoje puoselėjo tinklinį, skatino jo plėtrą. A. Ogonausko pastangų dėka dar sovietiniais laikais geriausios rajono tinklininkės buvo suburtos į Jonavos „Azoto“ komandą, kurioje žaidė ir sporto mokyklos auklėtinės. Jo vadovaujama komanda tapo daugkartine Lietuvos moterų tinklinio čempionatų laimėtoja, 1981 metais iškovojo šalies čempionių vardus, „Lietuvos sporto“ ir „Moters“ žurnalo taures.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)