VMI savikontrolės tikslais sistemą atvėrė kiek anksčiau nei numatyta – rugsėjo 30 d. apie 20 val. Pirmąjį važtaraštį į i.VAZ posistemį kiek po 20 val. pateikė Žemaitijoje įsikūrusi duonos gaminių kepykla. Spalio 1-ąją, praėjus 4 minutėms po vidurnakčio, važtaraščio duomenis pateikė duonkepiai iš Šiaurės Lietuvos, praneša VMI.

„Šalies įmonių norą pradėti darbus su i.MAS sistema jautėme jau vakar. Pirmieji prisijungimai fiksuoti vakar vakare. Bendrovės dėl veiklos specifikos ir duomenų teikimo reikalavimų aktyviau naudojasi i.VAZ posistemiu. Šiandienos 12 val. duomenimis, mokesčių mokėtojai jau yra pateikę daugiau kaip 5 tūkst. važtaraščių duomenis. Iš jų 900 užpildyti kaip elektroniniai važtaraščiai. Matome, jog įmonės taip pat naudojasi ir i.SAF posistemiu. Šiuo metu posistemyje yra 40 sukurtų PVM sąskaitų faktūrų registrų“, – sako i.SAF ir i.VAZ posistemių sukūrimo projekto vadovė Virginija Ginevičienė, dėkodama mokesčių mokėtojams už kantrų ir nuoširdų bendradarbiavimą prisitaikant prie naujųjų procesų.

VMI ir sistemos kūrėjų IT komandos taip pat operatyviai reaguoja į mokesčių mokėtojų pateikiamus pranešimus dėl pasitaikančių nesklandumų, Mokesčių informacijos centro (MIC) konsultantai pagelbėjo daugiau kaip 100 skambinusiųjų duomenų teikimo klausimais.

„Sulaukiame pastabų dėl darbuotojams priskirtų teisių ir veiksmų atlikimui i.MAS sistemoje, taip pat sprendžiame situaciją, kai duomenys pateikiami į i.VAZ posistemį, tačiau sistemoje mokesčių mokėtojas jų neranda/nemato. Siekiant pašalinti šį trikdį, netrukus bus atnaujinama sistemos versija. Nepaisant to, tai nėra kritinės klaidos ir sistema veikia be didesnių nesklandumų“, – teigia V. Ginevičienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)