Tarp kelių dešimčių dalyvių buvo galima sutikti ir kelis žymius veidus. Tarp papuošalų ir kitų smulkmenų galima rasti Aisčio Mickevičiaus kurtų kvepalų, pažymėtų „FUMparFUM“ vardu.

Ieva Mackevičienė

Kiek toliau klientų laukė ir Šorenos Džaniašvili stendas, kuriame stilingos moterys galėjo rasti išskirtinių batų, rankinių, megztinių ir kitų aprangos detalių, pažymėtų „DeaChione“ ženklu.

Prie nedidelio stalo, ant kurio puikavosi mažyliams skirti drabužėliai, šypsojosi ir Ieva Mackevičienė. Po prekės ženklu „Say Yes To Mom“ slepiasi dvi kūrėjos: Ieva ir Greta.

Kalbėdama su DELFI Ieva atskleidė, kad tai tik trečia mugė, kurioje ji dalyvauja. Anot jos, jų vyksta tiek daug, kad net norint nebūtų įmanoma visose sudalyvauti. „Su šios mugės organizatore labai gerai sutariu ir manau, kad tai didžiausia tokia mugė Lietuvoje“, – paaiškino I. Mackevičienė, pasidomėjus, kodėl ji pati dalyvauja būtent „Fashion Bazaar“.

„Tokios mugės Lietuvos kūrėjams labai reikalingos, – kalbėjo Ieva. – Pavyzdžiui, šioje mugėje dalyvauja įvarios siuvyklos, audinių kūrėjai. Tad mums pačioms, kūrėjoms, tai naudinga. Vyksta mainai.“

Dalyviui, nusprendusiam dalyvauti tokioje mugėje, tenka ne tik pasiruošti bei apgalvoti, kaip atrodys jo kampelis, bet ir susimokėti dalyvio mokestį. Paklausus, ar suskaičiavus visas išlaidas bei pelną, ši mugė būna pelninga, Ieva tikino, kad dalyvauja čia tikrai ne dėl pelno.

„Tai investicija ir į kitus dalykus. Ateinant tikrai nereikia tikėtis, kad visas siūlomas prekes „išneš kaip vėją“, tiesiog norisi pasirodyti ir pasakyti tiems, kurie tavęs nematė, kad štai ir tu egzistuoji“, – pasakojo Ieva.

Meda Kišonė ir Ingrida Rutkauskaitė
Antrą dieną mugėje dirbanti Ieva tikino, kad jau spėjo apsidairyti ir pasigrožėti kitų kūriniais, tačiau nieko dar neįsigijo ir greičiausiai neįsigys. „Esu sau pasižadėjusi, kad į šią mugę atvykstu dirbti, o ne dar papildyt savo spintą“, – šypsojosi Ieva.

Tris dienas truksiančios mugės „Fashion Bazaar“ metu lankytojai gali mėgautis daugybės Lietuvos kūrėjų darbais po vienu stogu. Tai didžiausias mados renginys visoje Lietuvoje, kuris kas kartą sulaukia dėmesio ir apkalbų ne tik iš Lietuvos žiniasklaidos, mados sekėjų bei mylėtojų, bet ir iš mūsų kaimynės Latvijos, kurios dizainerių kūrinius taip pat galite pamatyti renginyje.

Anot renginio organizatorių, mados namų „Inži“ įkūrėjos Ingridos Rutkauskaitės ir Medos Kišonės, šiuo renginiu siekiama suvienyti visus mados ir stiliaus kūrėjus, populiarinant madą visoje Lietuvoje bei suformuoti teisingą požiūrį Lietuvos žmonėms, kas yra tikra ir kokybiška mada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)