Pasak pranešimo, „Auga" istorija prasidėjo prieš 2 metus, kai „Agrowill Group“ pasiryžo pakeisti žemės ūkio kultūrą ir pradėjo ekologinį ūkininkavimą. Bendrovė išsikėlė viziją – ekologiškas maistas gali būti prieinamas visiems.

„Situacija Lietuvos ir pasaulio ūkiuose mūsų netenkina, nes daugeliu atvejų ūkininkaujant siekiama ne užauginti švarią produkciją, o kurti pelną chemijos pramonei. Lietuva yra viena švariausių pasaulio valstybių, todėl mes turime unikalią galimybę tuo pasinaudoti ir puoselėti ekologinį ūkininkavimą. Norėdami pasiekti rezultatų, mes turime keisti įprastus ūkininkavimo principus ir investuoti į technologijas. Pavieniai ekologiniai ūkiai tai daro, tačiau, kad ekologiškas maistas būtų prieinamas didesniam vartotojų ratui, trūksta ūkininkavimo masto. Be to, žmonėms, ypač mūsų regione, stinga žinių ir pasitikėjimo, kad ekologiškais vadinami produktai, iš tikrųjų tokie yra. Vienas iš mūsų tikslų – sukurti tą pasitikėjimą su prekių ženklu, kuris būtų atviras, skaidrus ir kalbėtų pats už save“, – ūkių problematiką spaudos konferencijos metu iškėlė AB „Agrowill Group“ valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius.

Kęstutis Jusčius

Užsienio rinkose ekologiškų produktų paklausa auga jau gerą dešimtmetį. Pirkėjų lūkesčiai švariam maistui didėja ir Lietuvoje.

Spinter tyrimai“ atlikta reprezentatyvi apklausa parodė, kad 76 proc. gyventojų ekologiškos produkcijos vartojimą sieja su gyvenimo kokybe ir sveikata. Taip pat panašiai tiek, 74 proc., Lietuvos gyventojų palaikytų idėją uždrausti bet kokių cheminių trąšų naudojimą žemės ūkyje.

Siekis pateisinti pirkėjų lūkesčius ir spręsti žemės ūkio problemas paskatino „Agrowill Group“ imtis didžiausio per įmonės istoriją investicinio projekto. Jam suteiktas „Auga" vardas.

Pranešime teigiama, kad naujuoju ženklu bus pažymėtas platus ekologiško maisto asortimentas. Jau šį spalį prekybos centruose pasirodys „Auga" švieži ir konservuoti pievagrybiai, morkos, burokėliai, bulvės. Kitais metais asortimentą papildys pieno, grūdų, paukštienos produkcija.

Visi „Auga" produktai žymimi Lietuvos ir Europos Sąjungos ekologiško ūkininkavimo sertifikato ženklais. Tai reiškia, kad auginant ir gaminant „Auga" produkciją buvo daromas minimalus poveikis aplinkai, nenaudojama sintetinių trąšų, rūpinamasi dirvožemiu, siekiama maksimaliai išnaudoti šalutinius auginimo ir gamybos produktus, gamyboje nebuvo naudojama GMO ir pridėtinių sintetinių maisto priedų.

Pasak pranešimo, įmonių grupė priėmusi esminį ir nekeičiamą sprendimą užsiimti ekologišku ir aplinką tausojančiu ūkininkavimu bei maisto produktų gamybos verslu, ypatingą dėmesį skyrė ir produkcijos pakuotėms. AUGA konservuotos produkcijos pakuotės yra inovatyvios, pagamintos pagal specialią technologiją. Nuo jos pagaminimo iki panaudojimo į atmosferą išmetama gerokai mažiau CO2, nei gaminant tokio paties tūrio stiklainį.

Žiniasklaidos konferencijoje „Agrowill Group“ pristatė ir savo planus keisti įmonių grupės pavadinimą į „Auga Group“. Anot K. Juščiaus, pervadinti įmonių grupę yra natūralus žingsnis, atspindintis įmonių grupės pokyčius. Įmonės pavadinimo keitimo procesą planuojama baigti lapkričio mėnesį.

AB „Agrowill Group”, valdanti ekologinio žemės ūkio bendroves, yra viena didžiausių tokio tipo įmonių Europoje. Bendrovė vadovaujasi tvaraus verslo principais ir taiko aplinką tausojančias ekologinio ūkininkavimo technologijas visuose žemdirbystės, gyvulininkystės ir gamybos procesuose. „Agrowill Group“ yra listinguojama Vilniaus ir Varšuvos vertybinių popierių biržose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)