Šios veido jogos idėjos autorė yra japonė Fumiko Takatsu. Savo sukurtą programą ji pavadino Veido jogos metodu. Jos interneto svetainė faceyogamethod.com

F. Takatsu sako: „Jeigu aš kiekvieną jogos pamoką treniruoju kūno raumenis, tai kodėl aš netreniruoju veido raumenų?“.

Šiems pratimams atlikti nereiks jokio kilimėlio, specialios aprangos ar mokėti sudėtingas asanas. Viskas, ko jums reikia – švarus veidas, veidrodis ir kelios minutės vienumoje su savimi. Kaip tai veikia? Lygiai taip pat, kaip ir klasikinėje jogoje – mankštinami ir įtempiami raumenys, kad jie įgautų tonusą, o kūno linijos – tikslumą.

F. Takatsu užtikrina: „Aš pradėjau užsiiminėti šia gimnastika po traumos, kai mano veidas tapo nesimetrišku. Po kelių mėnesių pamačiau veidrodyje save tokią, kokia buvau iki katastrofos. Raukšlės išsilygino, veido ovalas pagražėjo“.

Patarimas: atlikite šias „asanas“ kiekvieną vakarą po to, kai nusivalote veidą, tačiau prieš serumo ar kremo tepimą. Taip jūs sušildysite odą ir jai bus lengviau absorbuoti veido priežiūros priemonių sudedamąsias dalis.

1. Išlyginkite kaktą

Šis pratimas atpalaiduos kaktos raumenis ir tuo pačiu užkirs kelią raukšlių atsiradimui. Abi rankas suspauskite į kumščius. Rodomojo ir didžiojo piršto krumplius uždėkite ant kaktos centro ir spauskite. Nemažindami spaudimo stumkite kumščius smilkinių link. Pirštų krumpliais nestipriai spustelėkite smilkinius. Kartokite pratimą keturis kartus.

2. Patempkite kaklą

Šis pratimas užkirs kelią dvigubo pagurklio atsiradimui ir neleis veido ovalui prarasti aiškios linijos.

Sudėkite lūpas vamzdeliu, tada patempkite jas į dešinę pusę. Turite pajausti tempimą kairiajame skruoste. Pasukite galvą į dešinę, pakeldami smakrą 45 laipsnių kampu. Pajausite tempimą kairėje kaklo pusėje. Išbūkite šioje pozoje tris sekundes. Paskui pakartokite viską tą patį, tik į kairę pusę.

3. Patempkite veidą

Šis pratimas padės išlyginti raukšles nuo nosies iki lūpų kampučių.

Uždėkite delnus ant smilkinių. Šiek tiek spausdami tempkite delnus aukštyn, kad pasitemptų veido oda. Tada išsižiokite, lūpos turi būti tokioje formoje, tarsi tartumėte raidę „o“. Paskui maksimaliai išsižiokite ir užfiksuokite padėtį penkioms sekundėms. Pakartokite pratimą dar du kartus.

4. Pakelkite vokus

Šis pratimas taip pat padeda kovoti su raukšlėmis nuo nosies iki lūpų kampučių ir pakelia nukarusią vokų odą.

Nuleiskite pečius. Iškelkite dešinę ranką aukštyn, paskui pirštų galiukus uždėkite ant kairio smilkinio. Bevardis pirštas turi būti prie antakio galiuko, o rodomasis – ant paties smilkinio. Atsargiai patempkite odą. Padėkite galvą ant dešinio peties, nugaros nesulenkite. Išbūkite šioje pozoje kelias sekundes, lėtai kvėpuokite per burną. Paskui pakartokite visą tą patį kaire ranka. Vėliau pakartokite pratimą dar kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)