Sužeisti 87 žmonės, tarp jų – 16 nepilnamečių. Daugiausia įvykiuose nukentėjo vairuotojų – 39 ir keleivių – 26, taip pat 17 pėsčiųjų ir 5 dviračių vairuotojai. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 4 įvykiuose: juose sužeisti 4 žmonės.

Per savaitę – 405 neblaivūs vairuotojai

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 6 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo 2 mažiau, sužeista 21 daugiau.

Šiais metais (iki rugsėjo 30 d.) mūsų šalyje eismo įvykiuose žuvo 124 žmonės, t. y. 29 (arba 18,6 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 49 ir pėsčiųjų – 37. Tarp žuvusiųjų – 94 vyrai.

Per savaitę (rugsėjo 23–29 d.) policijos pareigūnai išaiškino 3 855 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Tarp pažeidėjų – 405 neblaivūs vairuotojai, iš jų – 198 neblaivūs dviračių vairuotojai ir 2 vadeliotojai. Nustatyti 555 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai, 377 vairuotojai, naudojęsi mobiliojo ryšio priemonėmis, neturėdami laisvų rankų įrangos, 329 saugos diržų nenaudojimo atvejai, 141 pėsčiųjų padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas.

Savaitgalį automobilių susidūrimai

Kaip ir kiekvieną savaitę, savaitgalis ramiai nepraėjo. Šeštadienį 23.18 val. policija gavo pranešimą, kad sostinės senamiestyje įvyko avarija, kurios metu susidūrė du automobiliai ir vienas jų vos neįlėkė į parduotuvę.

Šeštadienį, rugsėjo 24 d., maždaug 23.18 val. Vilniuje, V. Kudirkos g., įvyko avarija. Susidūrė „Audi“ ir „Saab“ automobiliai. „Audi“ po sūsidūrimo dar rėžėsi į parduotuvės pastatą. Kaip DELFI informavo policija, vienam žmogui sužalota koja.

Alytuje sekmadienio rytą dideliu greičiu važiavęs automobilis rėžėsi į kelio atitvarus.
Sekmadienio, rugsėjo 25 d., rytą Alytuje, Baranausko gatvėje, įvyko avarija. Dideliu greičiu važiavusio automobilio vairuotojas kelio vingyje nesuvaldė automobilio ir trenkėsi į pėsčiųjų taką ir gatvę skiriančius atitvarus. Į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai. Ant kelio išsiliejo tepalai. Avarija įvyko visai greta pėsčiųjų perėjos. Laimei, niekas nenukentėjo. Automobilis nuo smūgio stipriai apgadintas.

Partrenkė ir pabėgo

Nauja savaitė taip pat prasidėjo neramiai. Pirmadienio vakarą Vilniuje, Dzūkų gatvėje, į eismo įvykį iškviesti pareigūnai, atvykę rado tik nukentėjusią moterį. Kas moterį partrenkė, neaišku.
Pirminiais duomenimis, avarija įvyko kiek po 20-tos valandos vakaro. Pranešta, kad per avariją nukentėjo moteris. Atskubėję medikai ir policijos pareigūnai rado tik kojos skausmu besiskundžiančią moterį, kuri pasakojo, kad ją partrenkė mašina. Tačiau vairuotojo niekur nesimatė. Policijos pareigūnai ieško įtariamo bėglio.

Policijos pareigūnai rugsėjo 26 d. apie 09.20 val. gavo pranešimą, kad per avariją kelyje „Via Baltica“ (Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, 55 kilometre), nukentėjo žmonės.

Nuvykus į eismo įvykio vietą rastas automobilis „VW Caddy“, kurį vairavo blaivus vyras (g. 1982 m.) ir automobilis „Peugeot 406“, kurį vairavo blaivi moteris (g. 1976 m.). Po eismo įvykio dėl patirtų sužalojimų į Marijampolės ligoninę buvo pristatyta automobilio „Peugeot 406“ keleivė (g. 1946 m.), kuriai po medikų apžiūros nustatyta kairės pusės 5 šonkaulio lūžis ir dešinės plaštakos sumušimas. Taip pat į ligoninės priėmimo skyrių buvo pristatytas automobilio „VW Caddy“ vairuotojas, kuriam po medikų apžiūros nustatytas dešinės plaštakos pirmo piršto patempimas. Tyrimas pradėtas pagal LR BK 281 str. 1 d.

Žuvo prispausta moteris

Susidūrę automobiliai apsunkino eismą. Trečiadienį 15 val. 52 min. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad kelyje Alytus–Daugai 18-ame km., prie Pocelonių kaimo, susidūrė trys automobiliai. Pranešta, kad yra prispaustų žmonių.

Į įvykio vietą išsiųsti Alytaus ugniagesiai, medikai ir policijos pareigūnai. Pirminiais duomenimis, visi trys susidūrę automobiliai yra „Nissan“ gamintojo. Ugniagesių duomenimis, vieną žmogų ugniagesiai išlaisvino iš metalo nuolaužų gana greitai. Kitas apie 16.30 val. dar buvo laisvinamas. Liudininkas policijai teigė, kad nejaučia moters pulso, tačiau policijos pareigūnai DELFI 16.50 val. sakė, kad dar neturi medikų patvirtinimo, ar moteris gyva, ar žuvo. Papildyta 17.05 val. Ugniagesiai iš nuolaužų vadavo su „Nissan X Trail“ automobiliu važiavusius žmones. Paaiškėjo, kad moteris, kurios pulso neapčiuopė su policija bendravęs žmogus, dar gyva, tačiau jos būklė labai sunki.
Deja, moters gyvybės išgelbėti nepavyko. Policijos pareigūnus medikai informavo, kad moters gyvybė užgeso. Portalo alytusplius.lt žiniomis, žuvusi moteris yra apie 70 metų alytiškė.

Medikų pagalbos iš viso prireikė keturiems žmonėms. Portalas alytusplius.lt skelbia, kad dėl avarijos susidarė didelė automobilių eilė.

Pamiršo kelių eismo taisykles

Ir vėl sužalota mažametė. Trečiadienį Kaune per avariją sužalota moteris ir penkiametė mergaitė.
Lietuvos kelių policijos valdybos duomenimis, avarija įvyko 15 val. 15 min. šviesoforu reguliuojamoje Dujotiekio ir Kovo 11-osios gatvių sankryžoje. Automobilį „Mitsubishi Carisma“, vairavęs 59 m. vyras, sukdamas į kairę, nepraleido ir susidūrė su priešinga kryptimi tiesiai važiavusiu automobiliu „VW Golf“, kurį vairavo 28 m. moteris. Eismo įvykio metu buvo sužeistos ir į Kauno klinikas pristatytos „VW Golf“ vairuotoja ir kartu važiavusi keleivė, 5 metų mergaitė.

Kaune, Žaliakalnyje, Zarasų ir Zanavykų gatvių sankryžoje. Nuo smūgio vienas automobilis vertėsi ant šono.

„Kaune, Žaliakalnyje, vėl virto automobilis. Zanavykų-Zarasų gatvių sankryžoje susidūrus automobiliams vienas apvirto, o kitas vos neužsidegė. Atvykę gelbėtojai užgesino“, – portalui pranešė skaitytojas. „Seat“ vairavusi mergina pristatyta į Kauno klinikas. Abiejuose automobiliuose išsiskleidė oro pagalvės, rimtesnių sužalojimų vairuotojams pavyko išvengti. Įvykio vietoje dirba dvi ugniagesių gelbėtojų brigados, taip pat atvykę greitosios pagalbos medikai bei policijos pareigūnai. Pirminiais duomenimis, avarija įvyko, kai „Škoda“ automobilio vairuotojas nepamatė šalutinio kelio ženklo, kai tuo metu pagrindiniu keliu važiavusi mergina su „Seat“ įvažiavo į sankryžą.

Skaitytojo teigimu, šioje sankryžoje eismo įvykių pasitaiko neretai, vos prieš kelis mėnesius toje pačioje vietoje automobilis trenkėsi į stovėjusį „VW“ ir sustojo atsitrenkęs į namą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)