Toks sprendimas priimtas dėl rugsėjo 14 d. Varšuvoje vykusių rungtynių su Dortmundo „Borussia“ metu kilusių neramumų. Svečiams iš Vokietijos šeimininkai pralaimėjo 0:6, o savo nepasitenkinimą vietos aistruoliai reiškė „agresyviu ir rasistiniu elgesiu“.

Stadiono vartai bus uždaryti per lapkričio 2 d. vyksiančią dvikovą su Madrido „Real“ (Ispanija).

UEFA taip pat skyrė klubui 80 tūkst. eurų baudą.

Vis dėlto „Legia“ vadovai su bausme nesutinka ir pateikė apeliaciją. Klubas nurodo savarankiškai ėmęsis priemonių prieš įžūliausius tvarkos drumstėjus tribūnose ir skyręs sankcijas daugiau nei 60 sirgalių.

Problemos stadione „Legia“ ekipai sutampa su situacija aikštėje. Praėjusio sezono „Ekstraklasa“ nugalėtojai kol kas primena savo pačių šešėlį tiek vietiniame, tiek tarptautiniame fronte.

Pastarajame iš pradžių pažeminti „Borussia“ futbolininkų, lenkai Portugalijoje šią savaitę neatsilaikė ir prieš Lisabonos „Sporting“ (0:2).

Nacionalinėse pirmenybėse „Legia“ (10 tšk.) po dešimties turų užima tik 14-ą vietą, lenkdama vos dvi komandas.

Prasti rezultatai jau kainavo postą specialistui iš Kosovo Besnikui Hasi, Lenkijos sostinės ekipą treniravusiam vos tris mėnesius. Jį pakeitė Jacekas Magiera.

Nuobaudų iš UEFA susilaukė ir bene didžiausią staigmeną šią savaitę Čempionų lygoje pateikęs Galzgo „Celtic“ klubas.

Namuose lygiosiomis 3:3 su „Mancester City“ (Anglija) sužaidę škotai nubausti dėl stadiono tribūnose plevėsavusių Palestinos vėliavų.

Tiesa, į UEFA radarus jos pateko ne šioje akistatoje, o dar paskutinio Čempionų lygos atrankos etapo metu, kuomet „Celtic“ žaidė su „Hapoel Be'er Sheva“ klubu iš Izraelio.

10 tūkst. eurų piniginę baudą UEFA deklaravo skyrusi dėl „neleistinų vėliavų“ demonstravimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)