Ilgai netrukus – vėl tas signalų garsas ir ne iš vieno automobilio, vėl po kiek laiko tas pats, juk ten sankryža. Nebeištvėrusi to triukšmo pažiūrėjau pro langą (nes viskas man matosi) ir matau, kad prie pat šviesoforo stovi automobilis.

Iš pradžių nesupratau, kas vyksta, nes stovėjo automobilių eilė, degė raudonas šviesoforo signalas. Kai užsidegė žalia šviesa ir automobilis vis dar stovėjo, visi vėl ėmė spausti signalus (triukšmas tikrai baisus). Automobiliai apvažiuodavo kliūtį, persisirikiuodami į juostą, kurioje automobiliai turi sukti į kairę (dėl to buvo didelis chaosas kaskart užsidegus žaliam šviesoforo signalui). Tada supratau, kad automobiliui kažkas negerai, sugedo...

Gal po 2 val. to triukšmo neapsikenčiau ir nuėjau pažiūrėti, kas vyksta, gal automobilis tiesiog stovi tuščias. Nueinu (jau nusipiešusi rodyklę į kairę, kad vairuotojai suprastų, kad reikia apvažiuoti) prie automobilio, ogi sėdi ten vairuotojas ir maigo telefoną.

Aš pabarbenau į stiklą, kad atidarytų pasišnekėti. Nemandagus vairuotojas burbėjo kažką automobilyje ir net nesiruošė atidaryti durelių, tai padarė tik po kiek laiko, vos vos pradaręs jas, laikydamas ranka. Tada sakau jam: „Jei yra bėdų su automobiliu, įjunkite avarinį signalą, padėkit „trikampį“, parodykit vairuotojams, kad pravažiuotų, o ne kaskart spaustų signalą. Man atsakė, kad tuoj atvažiuos vilkikas ir patrauks.

O tas vilkikas jau daugiau nei 2 val. važiuoja (skaičiuoju maždaug nuo tada, kai viskas prasidėjo). Tai, sakau, kol laukiat, tą turit padaryti (jau minėjau), neįmanoma net namie būti dėl tokio triukšmo po langais.

Vairuotojas buvo nemandagus tiek mano, tiek kitų vairuotojų atžvilgiu. Manau, man ir visiems vairuotojams kyla klausimas, nejaugi tokiais atvejais nežinot eismo taisyklių, dingsta žmogiškumas?

Pati vairuoju ne metus ir ne dvejus, gyvenau Europoje, kur vairuotojai tikrai gerbia vienas kitą, tiesiog malonu važiuoti, o jei nutinka kokia bėda ar reikia informacijos, žmonės visada bus mandagūs, paslaugūs, ne taip, kaip čia.

Mieli Lietuvos vairuotojai, būkim mandagesni ir lankstesni žmogiškumo atžvilgiu. Nepateisinau ir tų vairuotojų, kurie sustodavo už šio aprašyto automobilio ir spausdavo garso signalą kiek gali vietoj to, kad išliptų ir pasižiūrėtų, kas vyksta – gal priekyje vairuotojui pasidarė bloga, gal automobilis sugedo. Nė vienas vairuotojas neišlipo iš savo patogios, šiltos kėdės. Tai mane nustebino (nors gal ir ne).

Po mano pokalbio su vairuotoju jam kažkaip pavyko pasukti į keliuką prie gyvenamojo namo. Taip visa spūstis ir dingo. Ar sunku buvo vairuotojui patraukti savo automobilį iš karto, kai pastebėjo problemą? Arba įjungti avarinius žibintus ir pastatyti įspėjamąjį ženklą (kuris privalomas tokiais atvejais)? Tad sakau, būkit tolerantiškesni, lankstesni vieni kitiems, vairuotojai!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti mintimis apie eismo kultūrą? Siųskite mintis mums el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Eismas“.