Taigi, pradedam. Mano straipsnis bus savotiškas atsikirtimas, paminint visus straipsnio, į kurį teikiu atsakymą, punktus su trumpais mano komentarais.

Nėra atsakingas už savo šeimą. Turint šeimą prisiminti buvusias (juo labiau esamas?) drauges nėra jokia nuodėmė ar iškrypimas. Toks dalykas tik parodo, kad vyras turi draugių, o jo žmona (sugyventinė/straipsnio autorė) nesveikai pavydi ir pati rodo žemą brandos lygį, jeigu vyro bendravimas su kitais žmonėmis jai varo tokią isteriją. Neatsakingumas už šeimą pasireikštų neprisidėjimu prie jos gerovės finansiškai, nesidomėjimas ja, savo kaip tėvo pareigų nevykdymas, tačiau bendravimas su kitais žmonėmis? Ta prasme, buvimo socialiu požymis? Pagal tokią logiką, vyras, sukūręs šeimą, gali turėti tik kitus draugus vyrus, tokią logiką laikau ydinga.

Alkoholis – geriausias draugas. Pritariu tik tiek, kad piktnaudžiauti alkoholiu nėra tinkamas elgesys. Nelabai suprantu tą dalį, kurioje autorė teigia, kad „Vyras išgėręs pamiršta, dėl ko turėtų gyventi“. Ar tai turėtų sufleruoti, kad jis turi gyventi dėl savo moters? Na, taip, alkoholis sumažina smegenų pajėgumus, galbūt ir įmanoma pamiršti gyvenimo prasmę esant neblaiviam. Tačiau teigti, kad gyvenimo tikslas yra moteris, būtų truputį egocentriška net ir Angelinos Jolie atveju.
Laimės pojūtis – laikina iliuzija. Visa ši straipsnio autorės pastraipa apie vyrų emocinį nepastovumą baigiasi sakiniu „nes jam tai nuobodu“.

Nuobodu nebūti depresijoje? Nežinau, kaip kiti vyrai, tačiau aš, jei tik galėčiau, tai rinkčiausi būti nuolat patenkintas tiek išoriniu, tiek asmeniniu gyvenimu. Gerbiama autore, kokia gi tu esi antroji pusė, jeigu tavo partnerio buvimas nelaimingu, vyrą daro „vengtinu“? Jeigu draudi vyrui bendrauti su jo draugėmis tai gal ir natūralu, kad jis nebus patenkintas ir nelaimingas. Patirti blogų dienų yra natūralu, o teigti, kad vyrai nepastovūs yra absurdiška net ir straipsnio kontekste, kuriame autorė būtent ir aprašo vyrų dažniausius bruožus. Ar gal vyrai tiek nenuspėjami, kad autorė kas savaitę rašys po naują straipsnį ir taip po truputį artės link menopauzės?

Melas – kasdienis palydovas. Žiūrėjau serialą „Moterys meluoja geriau“. Tiksliau, nežiūrėjau, tik pavadinimą žinau. Vis dėlto, galėčiau daryti išvadą, kad moterys meluoja tiek pat kiek vyrai, tiesiog joms geriau sekasi.

Visada yra laisvas ir nepriklausomas. Kažin kodėl „stipri nepriklausoma moteris“ skamba išdidžiai ir yra sveikintina, o laisvas ir nepriklausomas vyras jau yra yda. Įžvelgiu dvigubus standartus šiame punkte. Kitų akivaizdoje vyras dėvi žiedą, jeigu turi žmoną, jeigu aplinkiniams įdomi šeima, jie ir paklaus, o vyras atsakys. Kaip kad pati autorė minėjo, vyras neturėtų tuščiažodžiauti, prie to punkto dar prieisime.

Jo norai ir įgeidžiai – svarbiausia. Šioje vietoje nusileidžiu, sprendimai turi būti priimami kompromisais, o ne veiksmais iš vienos šalies. Juokauju. Nė velnio nenusileidžiu. Nes esu vyras. Vis dėlto, prašau nepainioti berniukų su vyrais arba susirūpinti savo skoniu. Etikečių klijavimas niekam nepatinka.

Labai daug kalba. Sveikinu, tu susidūrei su vyru, kuris yra ekstravertas. Klausimas autorei: o jeigu vyras daug kalbėtų, bet vis tiek darbais rodytų savo vertę, tai koks jo reitingas? Nulinis, nes neigiama burnos aušinimo savybė anuliuoja teigiamą darbų atlikimo savybę?
Neturi ilgamečių, tikrų draugų. Iš šios pastraipos pakomentuosiu tik paskutinį sakinį, tiksliau, tik tą dalį, kurioje autorė teigia, kad „prie tokio vyro neverta apsistoti ilgam“. Tai bet vis dėlto apsistoti verta, nors ir neilgam? Vien tam, kad galėtum pasiskųsti, kad „taip ir galvojau“.

Neinvestuoja į santykius nei laiko, nei finansų. Jeigu jis taip daro, tai tiesiog esi neįdomi vyrui. Jokia pasaulio moteris neinvestuos nei laiko, nei finansų, jeigu vyras jam neįdomus. Atsiprašau, nesutapo biolaukai. Likime draugais.

Apsimeta geresniu negu yra. Ne, šis punktas niekaip neapima visų išvardintų: kaip jis gali apimti alkoholio vartojimą, socialumą (komunikabilumą) ir iškalbą? Kaip galima apsimesti, kad turi savybes, jeigu jas iš tikro turi? Deja, nesuprantu tokios logikos.

Ir apibendrinant, dviejų kaltų nebūna, viską taip versti ant vyrų iki tokio lygio, kad net panižo rankos parašyti straipsnį, yra juokinga. Šiuo klausimu, aš beje ne geresnis. Gal todėl, kad vyras.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo patirtimi? Papasakoti pastebėjimus? Paprieštarauti? Jūsų minčių laukiame el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuomonė“!