DELFI Piliečio redakciją pasiekė skaitytojos laiškas su kortelės „Kakutis užkandžiui“ nuotrauka ir prierašu, kad pastaroji privertė šyptelėti ir sukėlė nuostabą. Kortelėje pateikiamas receptas, kaip iš kelių ingredientų pasigaminti „kakutį“ ir skatinama „įšdrįsti jį suvalgyti“. Ar tikrai vaikams siūloma gaminti į įprastai nevalgomą daiktą panašų patiekalą, DELFI teiravosi „Maximos“ atstovų. Apie pačią akciją DELFI jau rašė anksčiau.

„Maxima LT“ Korporacinių reikalų departamento direktorius Rosvaldas Gorbačiovas DELFI tikino, kad iki lapkričio 14 d. vykdoma akcija norima paskatinti vaikus eksperimentuoti ir jų bendrovė nebuvo anksčiau sulaukusi dėl aptariamos kortelės kokių nors nusiskundimų iš pirkėjų.

„Šis projektas sulaukė labai teigiamų reakcijų tiek iš vaikų, tiek iš jų tėvų. Vaikai su džiaugsmu eksperimentus išbando, juos demonstruoja savo šeimos nariams ir draugams. O žaismingi eksperimentų pavadinimai juos daro tik dar įdomesnius“, – teigė jis.

Pasak R. Gorbačiovo, kortelėse aprašomi paprasti, sveikatai ir aplinkai nepavojingi eksperimentai, kuriuos vaikai gali atlikti namuose. Šia akcija organizatoriai siekia vaikus supažindinti su mokslo pasauliu ir parodyti, jog mokslas ir mokymasis gali būti įdomūs. Todėl vaikams sudominti, „Maxima“ pasiūlė originalius ir žaismingus eksperimentus.

Anot pašnekovo, pavyzdžiui, eksperimentu „Pelėsiai ir puvėsiai“ norima vaikams parodyti, kaip iš bakterijų natūraliai užauga pelėsis. O eksperimentu „Kakutis užkandžiui“ vaikams siūloma pasigaminti maistingą užkandį iš meduolinio pyrago, žemės riešutų sviesto ir šokoladinio kremo.

DELFI jau anksčiau yra rašyta apie saldumynų parduotuvėje „Saldūs Majai“ prieš Kalėdų šventes prekiautais „Šikučio“ saldainiais. Tada pasipiktinęs parduotuvės klientas DELFI teigė, kad toks pavadinimas yra neetiškas ir išvis neturėtų būti naudojamas prekės pavadinimui. Jis reikalavo, kad būtų imamasi priemonių. Tuomet sulaukusi DELFI klausimo dėl skaitytojo pasipiktinimą sukėlusio pavadinimo, „Saldžių Majų“ parduotuvės vadovybė tada nutarė svarstyti galimybę jį pakeisti.

DELFI kreipiasi į skaitytojus ir klausia, ar jums priimtinas toks eksperimentas, kai vaikai skatinami gaminti ir valgyti „Kakutį užkandžiui“? Gal jums ši kortelė irgi sukėlė prieštaringų minčių? Jūsų nuomonių laukiame el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Eksperimentas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)