DELFI pakalbino kūrėjas ir paprašė pasidalyti savo patirtimi kuriant verslą ir naujausiomis mados tendencijomis.

Kaip sugalvojote imtis drabužių kūrimo?

– Esame draugės Eglė ir Evelina, labai skirtingos, bet tuo pačiu ir labai panašios. Gyvenime užsiimame visiškai skirtingomis veiklomis. Viena iš mūsų dalį savęs atiduoda teisei, kita – administracinei veiklai bei turi nemažą patirtį vardinių drabužių pardavimuose. Tačiau mus vienija bendro tikslo siekimas, puikiai suprantame bei papildome viena kitą. Nuo 2015 metų kovo mėnesio mus net galima vadinti bendru vardu – „Needle“.

– Nuo ko pradėjote savo verslą?

– Prieš du metus susibėgusios tradiciniam arbatos susitikimui supratome, kad pernelyg pasinėrėme į profesinius gyvenimus ir abiem labai trūksta kūrybinės veiklos. Prisiminusios vaikystės svajones ir nuolat puoštas popierines lėles, nusprendėme išbandyti save puošdamos ir realias moteris.

Taip po poros mėnesių, sujungusios savo patirtis teisės ir aukštosios mados pardavimų srityse įkūrėme savo kūdikiu dabar vadinamą prekės ženklą „Needle“.

Verslo pradžia, pačioms labai netikėtai, buvo labai sėkminga. Turbūt tai ir pastūmėjo mus keliauti toliau ir plėtoti savo projektą. Atrodė, kad einame teisingu keliu ir net pati aplinka mums padeda: greitai suradome audinių tiekėjus, galinčius mums padėti meistrus ir net nespėjus apgalvoti visos verslo strategijos, įkėlus pirmąsias savo gaminių nuotraukas į vieną iš socialinių tinklų, pasipylė užsakymai.
Evelina

Kokius drabužius kuriate? Kuo jie išskirtiniai? Kam skirti?

– Kurdamos drabužius, pirmiausia galvojame, kas mums pačioms tinka ir patinka. Todėl kruopščiai atrenkame audinius, apgalvojame modelius. Taip pat mums labai svarbu, kad drabužis pabrėžtų moteriškumą, būtų patogus dėvėti ir gerai atrodytų ne tik ant modelio figūrą turinčių merginų, bet ir kiekvienos iš mūsų. Dėl šios priežasties, visose „Needle“ fotosesijose fotografuojamės pačios. Mes manome, kad mūsų kurti drabužiai turi daug „veidų“, pasirinkus skirtingus aksesuarus ar avalynę, tas pats rūbas gali būti dėvimas tiek laisvalaikiu, tiek oficialiame susitikime ar priėmime.

Kurdamos naujas kolekcijas aklai nesivaikome tendencijų, bet ieškome akcentų, leidžiančių mūsų klientėms išsiskirti iš minios. Pavyzdžiui, šių metų rudens/žiemos kolekcijoje buvo panaudotos lazeriu pjaustytos odos detalės.

Iki šio rudens mūsų kurti drabužiai buvo skirti tik žavingoms, savimi pasitikinčioms moterims ir merginoms, tačiau norėdamos išbandyti save ir išsikelti dar daugiau iššūkių 2016 metų rudens/žiemos kolekcijoje nudžiuginome ir vyrus pirmaisiais „Needle Man“ linijos gaminiais. Kelis sezonus iš eilės, mūsų kuriamu įvaizdžiu džiaugiasi kelių įmonių darbuotojai. Savo universalumu užsitikrinome įvairių sričių profesionalų pasitikėjimą ir puošiame nuo odontologijos klinikos administracijos iki naktinio klubo barmenų.
„Needle“ kurti drabužiai

Mums patinka kelti uždavinius ir pasitikrinti savo kūrybines ribas. Dėl šios priežasties niekada neatsisakome sudalyvauti projektuose, kuriuose turime parodyti kažką naujo. Teko sukurti porą vestuvinių suknelių, vieną kurių publikavo vienas žymus vestuvinių drabužių leidinys. Pasitikėjimo savimi vis daugiau įgauname ir mus į priekį veda mūsų klienčių palaikymas ir spindinčios akys.

Kas bus madinga šį šaltąjį sezoną?

– Ruduo ir ateinanti žiema stilinguosius skatins būti įžūlius ir drąsius. Mados sostinės ateinančiam šaltajam sezonui siūlo ryškias spalvas, daug raštais margintų audinių, kailių, odos raižinių, nuo galvos iki kojų blizgių paviršių. Bus madingi išreikšti pečiai ir išryškinti juosmenys, tuo pačiu padidinto dydžio gatvės stiliaus drabužiai su įvairių formų detalėmis. Vyraujančios spalvos: pilka, šaltai raudona, tamsi smaragdo ir rudens ypatingoji – garstyčių spalva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)