Statinys pavadinimu „Skysphere“ (angl. sky – dangus, sphere – sfera) yra dešimties metrų aukščio. Jame yra 25 kvadratinių metrų gyvenamoji erdvė, suprojektuota aplink milžinišką stulpą, kuriame yra į šį unikalų būstą vedantys laiptai.

J. Williamsas viską darė pats, tam jam prireikė apie trijų tūkstančių valandų. Inžinierius lankė vienus kursus po kitų – pradedant suvirinimo ir baigiant imitacinių bandymų atlikimo. Labiausiai į akis krentantis šio būsto bruožas yra dviejų metrų aukščio langas, kuris aprūpina patalpas natūralia šviesa.

Nors iš lauko galima viską matyti, J. Williamsas pasirūpino privatumu – galima nuleisti užuolaidas.

Viduje stovi nestandartiniai baldai su įvairiaspalviais LED šviestuvais, taip pat įmontuotas alaus dozatorius – ir viena, ir antra galima valdyti balsu. Šių futuristinių technologijų sąrašą papildo lankytojų atpažinimo sistema. Kai atpažįstami lankytojo pirštų atspaudai, įeinant jis automatiškai pasveikinamas vardu. Vienintelis būsto trūkumas – nėra vonios kambario.

„Šiuo metu nėra vonios kambario, tačiau planuoju pastatyti nedidelį vonios kambarį medžiuose netoli bokšto, – aiškina J. Williamsas. – Nusprendžiau šiame pastate neįrenginėti santechnikos, tačiau jeigu bus kitas, jame gali būti ir vandentiekis. Iš pradžių planavau pastatyti statinį medyje ar tarp kelių medžių, tačiau po kelis mėnesius trukusių kūrybinių kančių – mėginau sugalvoti kažką, kas būtų visiškai tvirta (kad nepakenktų jėgos, tenkančios medžiams per stiprų vėją ar dėl natūralaus medžių augimo) – atsisakiau minties statyti namą medyje. Pamaniau, kodėl nesustiprinus statinio milžinišku plieno stulpu, kurį gali pastatyti praktiškai bet kus? Tarp medžių, ant kalvos viršūnės ar net vandenyne… Galimybės yra beribės!“

Statinys kainavo apie 36 tūkstančius eurų, tačiau jau dabar aišku, kad neįprastas būstas domina ne vieną. J. Williamsas džiaugiasi: „Nemaniau, kad tiek daug žmonių norėtų jo. Pastačiau „Skysphere“ savo poreikiams be ketinimų parduoti. Kas žino, gal ateityje jie bus pardavinėjami!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)