Abu ministrai pateiks į jiems pateiktus interpeliacijų klausimus.

Interpeliacija J. Olekui šią Seimo kadenciją rengiama antrą kartą. Praėjusių metų birželį opozicija interpeliaciją jam surengė dėl nesėkmingos lėktuvo „An-2“ gelbėjimo operacijos Baltijos jūroje. Tuomet krašto apsaugos ministras postą išsaugojo.

Šįkart interpeliacijas opozicja inicijavo dviems ministrams - J. Olekui ir V. Baltraitienei.

Krašto apsaugos ministrui pateikti devyni klausimai: kaip vyksta įsigijimo procesai krašto apsaugos sistemoje, konkrečiai teiraujamasi, kaip pirkti virtuvės įrankiai iš bendrovės „Nota Bene“ ir kodėl ši įmonė dažniausiai laimi pirkimus, ar „Nota Bene“ akcininkai yra finansavę Socialdemokratų partiją, kodėl ministras neprisiima asmeninės atsakomybės už gynybai skirtų lėšų švaistymą, kaip jis įsivaizduoja tolesnį savo darbą ministerijoje, kai nepasitikėjimą juo pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė ir kt.

Žemės ūkio ministrė turi aiškintis dėl korupcinių skandalų Žemės ūkio ministerijai pavaldžiose institucijose. Jos teiraujamasi, iš kokių lėšų bus grąžinti 546 tūkst. eurų Europos socialinio fondo agentūrai po 2-3 kartus brangesnių produktų nepasiturintiesiems pirkimo skandalo, klausiama dėl bendrovės „Lietuvos žirgynas“ padėties, paaiškėjus, kad neseniai žirgynui skirtas 1 mln. eurų finansavimas, o gyvūnai sulysę, pašarų žiemai nėra. Taip pat teiraujamasi dėl padėties Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje, jos vadovo Jono Miliaus veiksmų ir atsakomybės, dėl ministrės veiksmų kovojant su nesaugios produkcijos patekimu į Lietuvą, dėl atsakomybės trūkumo sukeliant tarptautinį skandalą su kaimynine Latvija ir diskredituojant Lietuvos valstybę.

Pagal Statutą, išklausęs ministro atsakymus į interpeliacijos klausimus, Seimas balsuoja, ar pritarti jiems, o tuo atveju, jei siūloma nepritarti, ir ministrui reiškiamas nepasitikėjimas, tokiam sprendimui priimti už balsuoti turi ne mažiau kaip 71 Seimo narys.