Žengdamas mokyklos koridoriais, Donatas švytėdamas dalijosi prisiminimais apie čia pat, mokyklos valgykloje, valgytas skaniausias bandeles, laiką, leistą sporto ir aktų salėje bei drovumą, kuris neleido garsiai prabilti apie viduje rusenantį norą dainuoti ir kurti.

Pirmasis Donatą mokyklos kieme pasitiko direktorius Alvydas Šarmavičius. „Visai nepasikeitęs, tik išgražėjęs“, – šyptelėjo direktorius, spausdamas ranką Donatui. A. Šarmavičius DELFI pasakojo, kad nors mokykloje mokėsi keli šimtai mokinių, Donatą jis puikiai pamena. Anot direktoriaus, D. Montvydą jis ėmė labiau stebėti paskutinėse klasėse, kai vaikinas atskleidė savo talentą dainuoti.

Visuomet popamokine veikla užsiėmęs Donatas niekad nebuvo pakliuvęs į direktoriaus kabinetą dėl išdaigų. Priešingai, A. Šarmavičius jį pamena kaip stropų mokinį.

Lankydamasis savo buvusioje mokykloje, D. Montvydas nepraleido progos pabendrauti ir su mokiniais. Jis pravedė klasės valandėlę Vilniaus Gerosios Vilties progimnazijos etikos mokytojos Astos Sutkuvienės auklėtiniams.

Moksleiviams Donatas atskleidė savo sėkmės istoriją, nepamiršdamas pirmųjų žingsių viešumoje. „Aš gėdijausi pasakyti, kad groju ar dainuoju. Gal tai nesimatydavo, bet taip jausdavausi“, – pasakojo Donatas, kuriam vis paprieštaraudavo mokytoja, prisimindama, kaip puikiai jis pasirodė šimtadienio scenoje. „Tu pasirodei su savo daina „Happy Day“, – Donatui priminė mokytoja A. Sutkuvienė. – Kokios buvo ovacijos!“

Vis dėlto Donatas buvo atviras – jo, kaip dainininko kelias, nebuvo lengvas. Tačiau tai, ką jis pasiekė iki šiol, nėra riba. Jo kelias tęsiasi ir jis toliau deda visas įmanomas pastangas, kad tobulintų savo gebėjimus.

Tą puikiai įrodo ir jo būsimas turas TOP3. Salto ir suktukais ne tik Lietuvą, bet ir pasaulį stebinęs atlikėjas šį kartą į savo komandą pakvietė kaskadininkus. Tobulumu ribų nėra – matyt, ši frazė puikiausiai tinka Donato kruopštumui ir siekiams apibūdinti.


Buvusioje mokykloje apsilankęs Donatas išskubėjo ruoštis naujausiam savo turui TOP3, kurio metu aplankys tris didžiausius Lietuvos miestus. Spalio 14 dieną atlikėjas aplankys Klaipėdos „Švyturio“ areną, 15 d. – Kauno „Žalgirio“ areną, 16 d. Vilniaus „Siemens“ areną.

DELFI kartu su Švietimo ir mokslo ministerija tęsia projektą „Tautos mokytojas“, kurį sudaro straipsnių ciklas apie iškiliausius Lietuvos mokytojus, reportažai apie atmintyje išlikusius ir žymioms asmenybėms milžinišką įtaką padariusius pedagogus. Projektą vainikuoja „Tautos mokytojo“ rinkimai, kuriuose kiekvienas esamas ar buvęs mokinys gali siūlyti savo mokytojus. Daugiau apie projektą skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)