Ronda (Ispanija)
Ronda, Ispanija

Visai šalia Malagos esantis Rondos miestelis įsikūręs giliame tarpeklyje, šalia Guadalevin upės. XVIII a. akmeninis tiltas Puente Neuvo jungia dvi Rondos dalis: pietinėje dalyje esantį maurų įtakos apgobtą serpantinų išraizgytą senamiestį ir šiaurinėje dalyje esantį klasikinį XVIII a. ispanų miestą.

Ansi (Prancūzija)

Ansi miestelis tituluojamas Alpių Venecija ir tam neabejotinai yra svarių priežasčių. Senamiesčiu teka Thiou upė, kurią juosia pėsčiųjų tilteliai, driekiasi grįstos gatvelės, dėmesį traukia senovinės pilys ir barokinės katedros.

Burnham Market (Jungtinė Karalystė)

Šis spalvingas kaimelis Anglijos Norfolko grafystėje – tikrų tikriausias angliškojo žavesio įsikūnijimas. Vos 6,5 km atstumu nuo pakrantės įsikūrusio Burnham Market pagrindinė gatvė nusėta žavių namukų, kuriuose įsikūrusios šeimoms priklausančios senienų parduotuvėlės, išskirtinio maisto krautuvės, mažyčiai butikai ir ne pirmą šimtmetį skaičiuojančios aludės.

Folegandras (Graikija)
Folegandros, Graikija

Mažytė Graikijai priklausanti Folegandro sala Egėjo jūroje išliko beveik visiškai nepaliesta turizmo. Vaikštinėdami atsiskyrėliško miestelio gatvėmis pamatysite asilams skirtus takus ir žvejų valtelių nusėtas mažytes įlankas. Vis dėlto labiausiai stebina faktas, kad apsidairę niekur nepamatysite prabangių viešbučių ar lošimo namų.

Koimbra (Portugalija)
Coimbra, Portugalija

Portugalijos Kembridžu vadinama Koimbra – tai gyvybe alsuojantis studentų miestelis, kuriame įsikūręs geriausias šalies universitetas. Mokslo metais vietos barai ir restoranai pilni studentų, tačiau vasaros mėnesiais Koimbra skendi visiškoje ramybėje.

Halštatas (Austrija)
Hallstatt, Austrija

Nieko keisto, kad Austrijos Helštato miestelis, įsikūręs valandos važiavimo atstumu nuo Zalcburgo, - tai viena iš lankomiausių ir daugiausiai fotografuojamų šalies vietų. Šis senas kalnuose įsikūręs miestelis, savo istoriją pradėjęs skaičiuoti dar 800 m. prieš Kr., kaip manoma, - tai seniausia visame pasaulyje druskos kasykla. Mūsų dienomis tai idiliška pastelinėmis spalvomis dažytų namelių gyvenvietė su nuostabiu raibuliuojančiu ežeru šalimais.

Atranis (Italija)
Atrani, Italija

Lankantis Amalfio pakrantėje gana lengva nepastebėti mažyčio Atranio miestelio, tačiau patyrę keliautojai pataria vis dėlto neprarasti budrumo. XI-XII amžiaus bažnyčios, žavūs ir tuo pačiu dramatiški skardžiai – visa tai kartu sukuria šį miestą persmelkiančią romantiką.

Reine (Norvegija)
Reine, Norvegija

Čia jūs nepamatysite nieko kito, išskyrus spalvingas žvejų trobeles, žydrą vandenį ir kvapą gniaužiančius skardžius. Tiesa, ko gi dar reikia, kai yra Šiaurės pašvaistė, į kurią galima žiūrėti valandų valandas?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)