Ag­nė pa­sa­ko­ja, kad jai daug ner­vų kai­na­vu­si si­tu­a­ci­ja at­si­ti­ko sos­ti­nė­je, prie vie­no di­de­lio pre­ky­bos cen­tro. Iš­li­pu­si iš automobilio ji už­da­rė du­re­les, nes no­rė­jo iš ba­ga­ži­nės iš­im­ti vai­kiš­ką ve­ži­mė­lį, o ta­da iš­kel­ti iš sa­lo­no sū­ne­lį, bet su­pra­to, kad du­re­lės už­si­ra­ki­no… Vi­du­je li­ko ir ran­ki­nė su rak­tais bei te­le­fo­nu.

Tuo me­tu pro ša­lį iš par­duo­tu­vės ėjo vy­ras ka­riš­ka uni­for­ma.

„Pri­bė­gu­si pa­aiš­ki­nau, kas nu­ti­ko. Jis da­vė sa­vo mo­bi­lų­jį te­le­fo­ną pa­skam­bin­ti vy­rui. Po to sa­ko: „Ne­si­jau­din­kit taip, ma­no vai­kas ir­gi bu­vo už­si­tren­kęs, tik ne automobilyje, o na­mie. Ta­da iš­spy­riau du­ris. Vis­kas bus ge­rai, pa­ma­ty­si. Aš ga­liu pa­bū­ti, kol at­va­žiuos pa­gal­ba“, – pri­si­me­na Ag­nė.

Pra­ei­vis ne­pa­li­ko jau­nos ma­mos, ap­skam­bi­no vi­sus pa­žįs­ta­mus, su­si­dū­ru­sius su pa­na­šia si­tu­a­ci­ja, pa­gal­bos tar­ny­bas. Tuo pat me­tu jis ra­mi­no Ag­nę ir au­to­mo­bi­lio vi­du­je li­ku­sį ber­niu­ką, ku­ris lai­kė­si la­bai vy­riš­kai. Kai at­va­žia­vo ava­ri­nė au­to­mo­bi­lių at­ra­ki­ni­mo tar­ny­ba ir ma­ma jau lai­kė sū­nų ant ran­kų, ma­žy­lis už drą­są ga­vo do­va­nų – ka­ro po­li­ci­jos at­švai­tą. Jį pa­do­va­no­jo Vai­das, ku­ris yra šios tar­ny­bos pa­rei­gū­nas.

„Ma­nau, kad bet ku­ris pro ša­lį ei­nan­tis pra­ei­vis bū­tų pa­si­el­gęs taip pat. Sma­gu tik, kad vai­kas už­ra­kin­ta­me au­to­mo­bi­ly­je lai­kė­si „su­per“, ma­mai tur­būt di­des­nis stre­sas bu­vo“, – sa­ko Vai­das.

Nors po įvy­kio pra­ėjo ke­lios die­nos, ma­ma prie jo vis grįž­ta min­ti­mis.

„Ka­dan­gi nie­ko pa­na­šaus anks­čiau ne­bu­vau gir­dė­ju­si, net min­čių ne­bu­vo, kad taip ga­li at­si­tik­ti. Ad­re­na­li­nas lie­jo­si per kraš­tus, pa­mo­ką ga­vau vi­sam gy­ve­ni­mui. Sun­kiau­sia bu­vo ma­ty­ti, kad vai­kas ver­kia, o tu iš es­mės nie­ko ne­ga­li pa­da­ry­ti – pa­im­ti ant ran­kų, pa­glos­ty­ti, nu­ra­min­ti. Pri­si­mi­niau vi­sas dai­ne­les, žai­di­mus, ku­rie jam pa­tin­ka, kad tik nu­kreip­čiau dė­me­sį, ir tai vei­kė“, – da­bar jau su šyp­se­na pa­sa­ko­ja Ag­nė, ku­ri ra­gi­na ir ki­tas ma­mas pa­si­mo­ky­ti iš sve­ti­mų klai­dų ir jų ne­kar­to­ti, o į ke­lią su ma­žy­liu ir nau­ju automobiliu leis­tis ta­da, kai iš­ban­dy­tos vi­sos jos ga­li­my­bės.