Ką ir kada geriausia valgyti? Į šiuos klausimus atsako fithacker.ru.

Juodasis šokoladas

Rytas.

Keli gabalėliai juodojo šokolado – ir organizmas gaus didžiulę antioksidantų dozę, kurie gerina širdies veiklą ir atitolina senėjimą.

Po pusiaudienio.

Suvalgant daugiau nei 25 g juodojo šokolado, perteklių organizmas paverčia riebalais.

Mėsa

Diena.

Mėsoje daug geležies, kuri aprūpina ląsteles deguonimi, todėl didėja atsparumas ligoms, mažėja nuovargis.

Vakaras.

Mėsa virškinama 5 valandas. Valgant mėsą prieš miegą, apsunkinamas žarnynas, jame vyksta negatyvūs procesai.

Riešutai

Vėlyvi pusryčiai.

Saują nekepintų riešutų (30 g) organizmas puikiai įsisavins, gausite reikalingų omega trys riebalų rūgščių. Jos palaiko kraujagyslių tonusą, gerina bronchų veiklą, normalizuoja kraujospūdį.

Vakaras.

Riešutai turi daug kalorijų, tad valgant vakare galima sustorėti.

Apelsinai

Po pietų.

Aktyvina virškinamojo trakto veiklą, tonizuoja, spartina medžiagų apykaitą.

Anksti ryte.

Jei valgysite vos pabudę tuščiu skrandžiu, gali sukelti alergiją, suerzinti skrandį, gali sukelti gastritą.

Grikiai

Pietūs.

Grikiuose yra lėtai įsisavinamų angliavandenių, kuriems įsisavinti organizmas pasitelkia sukauptus išteklius, taigi mažėja svoris.

Vakaras.

Prieš naktį medžiagų apykaita lėtėja, todėl organizmas nespės suvirškinti tiek daug angliavandenių turintį produktą.

Makaronai

Pirma dienos pusė.

Makaronuose iš kietųjų kviečių yra ląstelienos, kuri valo organizmą nuo toksinų ir šlakų. Mažas glikemijos indeksas mažina diabeto riziką.

Vakaras.

Makaronus dažnai patiekia prie mėsos patiekalų, todėl vakarienė būna kaloringa. Vakarienei geriau rinktis maistingus, mažai kalorijų turinčius valgius.

Pomidorai

Rytas.

Pomidoruose esančios organinės rūgštys aktyviai dalyvauja medžiagų apykaitos procesuose, skatina virškinamojo trakto ir kasos veiklą.

Vakaras.

Daug oksalo rūgšties veikia skysčių ir druskos apykaitą, taigi vakare suvalgius daug pomidorų galimas tinimas.

Bulvės

Rytas.

Bulvių krakmolas mažina blogojo cholesterolio lygį kraujyje ir kepenyse. Bulvėse daug organizmui reikalingų mineralinių medžiagų.

Antra dienos pusė.

Bulvės 2–3 kartus kaloringesnės už kitas daržoves, todėl po pietų geriau jų nevalgyti.

Bananai

Pusiaudienis.

Bananuose daug ląstelienos, kuri gerina virškinimą, slopina sudirgimą.

Vakaras.

Valgant bananų vakarais susidaro gleivės, gali sutrikti virškinimo sistemos veikla.

Sūris

Ankstus rytas.

Saikingai valgant sumažės pilvo pūtimas, nesustorėsite.

Vakaras.

Sunkiai virškinamas. Valgant vakarais galimi skrandžio veiklos sutrikimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)