Produktai:

2 sunokę bananai (400 g),
1 stiklinė (200 g) šaldytų arba šviežių mėlynių,
3 šaukštai medaus (75 g),
1 stiklinė avižinių dribsnių (60 g.),
20 g graikinių riešutų,
1/2 kepimo miltelių,
3/4 cinamono,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 šaukštelis cukraus pudros (papuošimui),
folijos kepimui.

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

Bananus supjaustykite riekelėmis, sudėkite į kepimo skardą. Suberkite pusę mėlynių, 1/4 šaukštelio cinamono, įdėkite 1 šaukštą medaus ir uždengę folija kepkite 15 min., kol suminkštės bananai.

Sumaišykite avižinius dribsnius su puse graikinių riešutų, kepimo milteliais ir likusiu cinamonu. Atskirai sumaišykite likusį medų, pieną, kiaušinį ir vanilinį cukrų.

Išimkite skardą su bananais iš orkaitės, ant viršaus užberkite avižinių dribsnių, užpilkite masę su pienu.

Ant viršaus užberkite likusias mėlynes ir graikinius riešutus.
Kepkite pyragą 190 laipsnių orkaitėje maždaug 30 min., kol paviršiuje susidarys traški plutelė.

Papuoškite cukraus pudra ir patiekite šiltą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)