„Visose pažinčių svetainėse ir programėlėse yra nedidelė dalis žmonių, kurie piktnaudžiauja galimybe siųsti nuotraukas kitiems nariams. Jie be skrupulų pažintį pradeda ypač atvirais vaizdais, kurių priešinga lytis nesitiki ir nenori. Tokio elgesio nepateisiname, su juo kovojame ir dabar šią problemą galutinai išsprendėme“, – sako pažinčių svetainės atstovas Marius Petrauskas.

Nuotraukas tikrins dirbtinis intelektas

Naująją funkciją pažinčių svetainė įdiegė bendradarbiaudama su tarptautine įmone, kuriančia dirbtinį intelektą. Jis realiu laiku analizuos visas įkeliamas nuotraukas ir vertins, ar jose nėra erotinio pobūdžio vaizdų ir juos radęs nuotrauką uždengs. Erotinę nuotrauką gavęs asmuo galės pasirinkti ar peržiūrėti ją, ar pranešti svetainės administratoriams apie galimą nusižengimą.

„Gauti atviras erotines nuotraukas iš nepažįstamų žmonių nėra malonu, tačiau seksualūs asmeniniai vaizdai nuo simpatijos yra smagi, santykius paįvairinanti staigmena. Todėl seksualių nuotraukų netrinsime, o tik uždengsime. Nariai patys galės pasirinkti, ar nori pamatyti, ką jiems atsiuntė. Taigi, neribojame galimybės nariams gauti intymių asmeninių nuotraukų iš jiems patinkančių žmonių, tačiau nepažįstamieji nepageidaujamais vaizdais nuotaikos negadins“, – aiškina M. Petrauskas.

Vieša paslaptis

Jo teigimu, mažai pažinčių svetainių drįsta pripažinti, kad ši problema egzistuoja. „Žmonių, kurie taip elgiasi yra nedaug, bet jie yra labai aktyvūs, labai įkyrūs ir sugeba sugadinti nuotaiką tūkstančiams. Visiškai efektyvių įrankių jiems pažaboti iki šiol nebuvo“, – teigia pažinčių svetainės atstovas.

Jis atskleidžia, kad iki šiol labiausiai padėjo finansinis svetainės administratorių skatinimas už tai, kad jie į narių skundus reaguotų visą parą ir kiekvieną atvejį spręstų individualiai. „Taip piktybinių pažeidėjų skaičius sumažėjo iki minimumo, o narių pasitenkinimas mūsų paslaugomis išaugo. Tačiau toks sprendimas yra labai brangus ir lėtas – turėjome sulaukti skundo ir tada veikti“, – pasakoja M. Petrauskas.

Naujoji sistema veiks realiu laiku ir visiškai automatiškai. Administratoriai apie pažeidėjus sužinos greičiau ir priims efektyvesnius sprendimus, kad apsaugotų svetainės narius nuo nepageidaujamo turinio.

„Lengviausia būtų iš viso nebeleisti siųsti nuotraukų, tačiau tai blogas sprendimas. Bendraujant internete reikia kuo daugiau galimybių atskleisti save. Nuotraukos praturtina susirašinėjimą, istorijas ir pagyvina bendravimą. Kai ieškai antros pusės, ši galimybė leidžia geriau pažinti kitą žmogų“, – sako flirtas.lt atstovas.

„Nuogučių“ psichologija

Žmonės, kurie proaktyviai siunčia erotinio pobūdžio nuotraukas, klaidingai suvokia, kas traukia priešingą lytį. Vyrai eina iš proto dėl moters kūno grožio ir įsivaizduoja, kad ir moterys taip pat galvoja apie juos. Todėl dažniausiai tokiomis nuotraukomis skundžiasi dailioji lytis, o jas gavę vyrai beveik visada tyli.

Antroji priežastis, kodėl žmonės siunčia erotines nuotraukas nepažįstamiems – anonimiškumas. Tiek vyrus, tiek moteris aplinka, kur jų niekas nepažįsta, gali skatinti elgtis seksualiau nei įprasta. Įskaitant truputį padidėjusį polinkį į ekshibicionizmą.

Trečioji priežastis – strategija nustebinti moteris. Drąsus vyrų elgesys iš priešingos lyties kartais padeda sulaukti dėmesio, kurio jie negautų, jei būtų ramūs ir kultūringi. Neigiamas dėmesys jiems yra geriau nei jokio dėmesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)