Praėjusią savaitę Panevėžyje galingu visureigiu „Volkswagen Touareg“ sukėlusiam avariją panevėžiečio Seimo nario „darbiečio“ Petro Narkevičiaus byla jau perduoda į prokuratūrą. Parlamentarui gali būti iškelta baudžiamoji byla, kadangi avarijos metu sužalotas vienas iš keleivių.

Kaip naujienų portalui JP sakė Panevėžio kelių policijos biuro viršininkas Virginijus Mačėnas, specialistams buvo pavesta nustatyti, kokio sunkumo sužeidimus patyrė kito automobilio, su kuriuo susidūrė parlamentaras P. Narkevičius, vairuotoja ir keleivis.

Byla perduota prokurorams

„Kadangi 66 metų „Volkswagen Bora“ keleivis patyrė sužalojimus, jam lūžo koja. Byla perduota Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros prokurorams“, – teigė Panevėžio kelių policijos biuro viršininkas V. Mačėnas.

Kaip naujienų portalui JP sakė Panevėžio kelių policijos biuro viršininkas Virginijus Mačėnas, specialistams buvo pavesta nustatyti, kokio sunkumo sužeidimus patyrė kito automobilio, su kuriuo susidūrė parlamentaras P. Narkevičius, vairuotoja ir keleivis.

Laukia informacijos

Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė spaudai Rasa Stundžienė JP teigė, kad prokurorė Rima Matulionienė kol kas laukia informacijos iš ikiteisminių tyrimų tarnybos apie autoavarijos dalyvių sužalojimus.

„Jeigu paaiškėtu, kad avarijos metu buvo patirti nesunkūs kūno sužalojimai, politikui būtų iškelta baudžiamoji byla pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 1 dalį. Prokurorė tokiu atveju kreiptųsi į Seimą bei Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl Seimo nario P. Narkevičiaus teisinės neliečiamybės panaikinimo“, – sakė R. Stundžienė.

Neliečiamybę panaikintų

Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) narė Svetlana Misevičienė teigė, kad jeigu VRK gautų prašymą iš Panevėžio apygardos prokuratūros dėl Seimo nario P. Narkevičiaus teisinės neliečiamybės panaikinimo, šis prašymas būtų patenkintas.

„Kol kas VRK iš Panevėžio apygardos prokuratūros nėra gavusi jokio prašymo. Gavus prašymą panaikinti teisinę neliečiamybę, šis klausimas būtų svarstomas artimiausiame posėdyje rugsėjo 28 dieną“, – teigė S. Misevičienė.

Nebijo teisinių pasekmių

Pats politikas P. Narkevičius apie jam keliamą baudžiamąją bylą nebuvo informuotas ir liko nustebęs. Tačiau politikas nebijo nei teisinių, nei politinių avarijos pasekmių. Jis pasiryžęs už avariją atsakyti.

„Pripažįstu savo kaltę, kadangi pažeidžiau kelių eismo taisykles. Esu kaltas ir elgsiuosi taip, kaip bus nuspręsta“,- teigė Seimo narys.

Jaučiasi gerai

Seimo narys P. Narkevičius naujienų portalui JP patikina, kad po avarijos jaučiasi puikiai ir į darbus vėl kimba gana intensyviai. Tačiau šią savaitę vykusiuose kandidatų į Seimą rinkimų debatuose Panevėžyje ir internetinėje televizijoje „LNK GO“ politikas nedalyvavo.

Naujienų portalui JP pasiteiravus, ar politikas jau prarado viltis laimėti rinkimus, kaip ir 2012 metais, o gal vis dėlto yra įsitikinęs savo pergale ir nesistengia rodytis viešojoje erdvėje, P. Narkevičius teigė anaiptol, tokie spėjimai nėra teisingi.

„Panevėžyje vykusiuose debatuose nepasirodžiau, kadangi mirė Seimo narės ir Biudžetų ir finansų komiteto narės Irenos Degutienės mama. Aš kaip šio pirmininkas privalėjau parodyti pagarbą ir nuvykti į šermenis. Apie savo nedalyvavimą pranešiau ne tik debatų moderatoriui Tomui Dapkui, bet ir paskelbiau atsiprašymą socialiniame tinkle „Facebook““, – teisinosi P. Narkevičius.

Tačiau naujienų portalui JP nepavyko rasti jokių politiko įrašų socialiniame tinkle apie aplinkybes, dėl kurių šis nedalyvavo vykusiuose debatuose Panevėžyje.

Atsiprašė nukentėjusių

JP jau rašė, kad Seimo narys „darbietis“ Petras Narkevičius, Panevėžyje vairuodamas visureigį „VW Touareg“, Vilties gatvės ir Liepų alėjos sankryžoje sukėlė avariją. P. Narkevičius nepraleido pagrindine važiuojančio automobilio, vairuojamo 20 metų panevėžietės. Po susidūrimo politiko visureigis užvažiavo ant šaligatvio ir atsitrenkė į namo tvorą.

Po autoavarijos nukentėjusi „Vokswagen Bora“ vairuotoja vienai dienai buvo paguldyta į Panevėžio respublikinę ligoninę. Po dienos jauna mergina paleista gydytis namuose nesunkių kūno sužalojimų. Pats seimūnas pasitempė kaklo raiščius. Jis dar vaikšto su kaklo įtvaru.

Po policijos ekspertizės nustatyta, kad abu vairuotojai buvo blaivūs. Parlamentaras patvirtino, kad į sankryžą įvažiavo nesustojęs ir mažų mažiausiai neapsidairęs.

Visureigis „VW Touareg“ buvo išnuomotas lizingu už parlamentines lėšas naujos kadencijos pradžioje.

Būtų ne pirmas praradęs neliečiamybę

Jei Panevėžio prokurorai, susipažinę su bylos medžiaga nuspręstų kelti baudžiamąją bylą ir kreiptis į VRK dėl teisinės Seimo nario P. Narkevičiaus neliečiamybės panaikinimo, šis nebūtų pirmasis panevėžietis, kuriam artėjančiuose Seimo rinkimuose panaikintas imunitetas.

Vakar VRK posėdyje neliečiamybę prarado buvęs Panevėžio miesto meras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų daugiamantaniame sąraše į Seimą kandidatuojantis Vitalijus Satkevičius.

Šaltinis
Temos
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)