Jūsų dėmesiui – liaudiška gydymo priemonė, kuri yra puiki alternatyva vaistams.

Ši priemonė numalšins skausmą, sušvelnins uždegimą. Ji naudinga gydant ūmų faringitą suaugusiesiems, kadangi kovoja su ligą sukėlusiomis bakterijomis.

Gydymo priemonės komponentai:

Medus

Medus naudojamas gydant praktiškai visas sveikatos problemas. Taip yra dėl stiprių antibakterinių medaus ypatybių. Medus gydo gerklės infekcijas, užtikriną greitą pagerėjimą. Medus mažina vidinės gerklės dalies sudirgimą.

Obuolių actas

Obuolių actas žinomas gydomosiomis ir antiuždegiminėmis ypatybėmis. Jis palengvins anginos simptomus.

Kaip ruošti:

Į 1 stiklinę šilto vandens įpilkite 2 šaukštelius obuolių acto. Šiuo tirpalu skalaukite gerklę. Procedūrą kartokite du kartus per dieną.

Vitaminas C

Žinoma, kad vitaminas C labai naudingas kovojant su infekcija. Jis turi antiuždegiminių, gydomųjų ypatybių, kurios akimirksniu palengvina gerklės skausmą. Galite gerti arbatą su citrina ir medumi – ji tikrai padės ūmaus faringito atveju.

Kajeno pipiras

Kajeno pipiru gydomi raumenų ir sąnarių skausmai. Kaip jis gali padėti anginos atveju? Kajeno pipiras saugo nuo limfmazgių padidėjimo esant gerklės infekcijai.

Kaip ruošti:

Šaukštelį malto kajeno pipiro sumaišykite su puse stiklinės kokoso aliejaus. Šiuo mišiniu tepkite kaklą išoriškai, gerklės srityje ir palikite nakčiai. Ryte nuplaukite šiltu vandeniu.

Antibakterinėmis ypatybėmis garsėja ir eteriniai aliejai. Galite naudoti levandų, čiobrelių, citrinos, greipfrutų, šalavijų ar cinamono eterinį aliejų gydyti anginai. Įlašinkite 5 – 6 lašus eterinio aliejaus į dubenį su šiltu vandeniu ir kelias minutes pakvėpuokite. Kartokite procedūrą 2 – 3 kartus per dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)