Šeštadienio vakarą, apie 21 val., Eišiškių plente pareigūnai atkreipė dėmesį į „kreivokai“ važiuojantį mikroautobusą „VW Multivan“. Jį sustabdžius kilo įtarimų, kad vairuotojas girtas, tačiau jis atsisakė tikrintis blaivumą. „Neturite teisės stabdyti, neprivalau pūsti!“, - pareiškė „įstatymų žinovas“. Atsisakęs tikrintis blaivumą vairuotojas bus baudžiamas kaip už vairavimą sunkiai apgirtus.

Šįkart reide dalyvavo ir du policijos motociklininkai. Apie 21.45 val. jiems teko važiuoti į Didlaukio gatvę, kur girtas vairuotojas apdaužė 5 automobilius.

Girtutėlis vyras, vairuodamas „Honda Civic“, Didlaukio ir Kalvarijų gatvių sankryžoje susidūrė su „Toyota“. Pastarasis automobilis stovėjo prie sankryžos - vairuotojas laukė žalio šviesoforo signalo. „Honda“ atsitrenkė į „Toyota“ galą, atsitraukė, vėl ėmė važiuoti pirmyn ir antrą kartą trenkėsi į „Toyota“. Po to „Honda“ vairuotojui pagaliau pavyko apvažiuoti šį automobilį ir pasukti į daugiabučių namų kiemus. Ten jis apdaužė dar tris stovinčius automobilius.

Atvykę policininkai girtą vairuotoją rado sumuštą - kakta praskelta, veidas sutinęs. Galbūt jis susižalojo per avarijas, galbūt jį sumušė pasipiktinę aplinkinių namų gyventojai. Jam nustatytas sunkus girtumas - 2,56 prom.

Prieš vidurnaktį policijos motociklininkams teko važiuoti į S. Neries gatvę. Automobiliais užkimštame daugiabučių kieme visureigis „Mitsubishi Pajero“ užkliudė ir nulaužė stovinčio taksi automobilio „Škoda Roomster“ veidrodėlį. Visureigis sustojo už keleto metrų, priėjęs apgadinto taksi vairuotojas pamatė, kad prie „Mitsubishi“ vairo sėdintis treninguotas jaunas vyras - visiškai girtas.

Visureigis labai prišnerkštas, ant grindų pribarstyta traškučių, mėtėsi batai, šlepetės, ant galinės sėdynės - beveik tuščias degtinės butelis. Ant visureigio puikuojasi širdelės formos lipdukas su užrašu „Vairuoju blaivus, nes myliu jus“.

Policijos komisariate „Mitsubishi“ vairuotojui (gim. 1989 m.) nustatytas 2,46 prom. girtumas. Pareigūnams jis teigė nevairavęs, sėdėjęs ant galinės sėdynės. Tačiau jo versiją paneigė liudininkai, patvirtinę, kad prie vairo buvo būtent jis. Kadangi neblaivus padarė avariją, teismas gali konfiskuoti jo vairuotą automobilį.

Po vidurnakčio V. Kudirkos gatvėje sustabdyto „Volvo“ jaunas vairuotojas neturėjo jokių asmens dokumentų. Jis pasakė savo vardą ir pavardę, tačiau tikrinant duomenų bazes paaiškėjo, kad tokio žmogaus nėra. Galų gale 20-metis pasakė tikrus asmens duomenis ir prisipažino, kad neturi teisės vairuoti.

Paskui reidas tęsėsi Pylimo gatvėje. Čia įžūlumu nustebino „Opel Zafira“ vairuotojas - nepaisydamas būrio policininkų ir ženklo „Įvažiuoti draudžiama“ jis pasuko prieš eismą į Klaipėdos gatvę. Vienpusio eismo gatvėje prieš eismą toli nuvažiuoti nepavyko. Blaivus jaunas vyras, atvykęs iš kito miesto, teisinosi nepažįstantis Vilniaus gatvių.

Sustabdžius „VW Passat“ nemalonumai ištiko ne tik vairuotoją, bet ir vieną iš keleivių.

Vairuotojui nustatytas lengvas girtumas - 0,61 prom. Vyras pareigūnams sakė prieš tris valandas išgėręs skardinę alaus. Rašant protokolą, bėdos ėmė prašytis vienas iš „VW Passat“ keleivių. Jis ėmė vaikštinėti per gatvę, darinėti policijos automobilio dureles, rėkaudamas, kad vairuotojas išvis negėrė. Keleivis ėmė reikšti visokias pretenzijas pareigūnams, reikalavo parodyti jam „kalibracijos dokumentus“.

Keliskart įspėtas jaunas vyras (sprendžiant pagal elgesį ir išvaizdą, neblaivus) pasitraukė nuo policijos automobilio, kuriame sėdėjo jo bičiulis, tačiau iškart prisikabino prie kito ekipažo. Jis nekreipė dėmesio į įspėjimus ir pareigūnų reikalavimą netrukdyti jiems dirbti. Galų gale už teisėtų policijos reikalavimų nevykdymą jis buvo sulaikytas, įsodintas į tarnybinį automobilį ir išvežtas į komisariatą.