Kai į Londoną įplaukė jų superjachta, jai praleisti buvo pakeltas Tauerio tiltas. Tik kalbant apie visko pertekusį Andrejaus Melničenkos ir jo žmonos Aleksandros gyvenimo būdą tie plaukiojantys rūmai tėra ledkalnio viršūnė. Pora, kuri giriasi turinti 8,5 milijardų vertės turtą, taško savo pinigus pačiais ekstravagantiškiausiais būdais.

Jachta, nuosavas „Boeing“ ir „Bentley“

Kaip ir kiekvienas milijardierius, žinantis savo vertę, Aleksandras su pasididžiavimu pristato savo superjachtą.

Kūrybiškai pavadintą jachtą „Motor Yacht A“ sukūrė legendinis Prancūzijos dizaineris Philippe Starckas. Jos ilgis siekia beveik 120 metrų, sveria ji 5959 tonas ir turi 4,25 centimetro storio sprogimams atsparius langus. Jau nekalbant apie sraigtasparnių nusileidimo aikštelę šeštame denyje (iš viso yra aštuoni deniai) ir diskotekų salę su stiklinėmis lubomis, per kurias matosi vienu deniu aukščiau esantis baseinas.

Tačiau tai ne vienintelis 44 metų pramonininko prabangus laivas. Ką tik iš laivų statyklos išplaukusi naujoji poros jachta yra 143 metrų ilgio – tai devinta pagal ilgį jachta pasaulyje. Ji turi tris stiebus, kurie aukštesni už Big Beno bokštą. Kalbama, kad atsiėjo ji 313 milijonų svarų.
Tai dar vienas Ph. Starcko kūrinys, išsiskiriantis didžiausiu kada nors pagamintu lenkto stiklo elementu – jo ilgis siekia 59 metrus – kuris eina palei vieną denio atkarpą ir tarnauja vietoj turėklų. Pasakojama, kad jachtos apačioje netgi įrengtas stebėjimo skyrius, kad būtų galima mėgautis stulbinančiais jūros vaizdais.

Žinoma, būna tokių atvejų, kai milijardieriai paprasčiausiai nori iš taško A nukeliauti į tašką B. Tam jie turi lėktuvą „Boeing Business“, kurio registracijos numeris M-YBBJ. Jis pažymėtas jų asmeniniu logotipu – abiejų jų vardų pirmąja raide A, apsupta lapijos. Kalbama, kad šis logotipas puošia viską, įskaitant laiškams skirtą popierių ir stalo servetėles. „Boeing 737“ kainuoja 42 milijonus svarų ir tai be milijardieriaus poreikius atitinkančių interjero dekoracijų.

Kai būna ne jūroje, ir ne danguje, Andrejus mėgsta važinėtis tviskančiu ir patikimu „Bentley“, kuris kainuoja 200 tūkstančių svarų.

Rūmai netoli Karalienės

Pora mėgsta keliauti lėktuvu aplink pasaulį, tačiau net milijardieriams reikia vietos, kurią galėtų vadinti namais. Andrejus ir Aleksandra gali pasigirti stulbinančia būstų gausa, iš kurios gali rinktis.
Londone magnatas 2002 metais už 2,9 milijardo svarų įsigijo apartamentus Berkeley Square, tačiau dabar jie jam nebepriklauso. Bet tai buvo tik laikina prieglauda, lyginant su poros 14 hektarų dvaru Askote, esančiu visiškai netoli nuo Karalienės rūmų Vindzore. Šis poros dvaras vertinamas 24 milijonais svarų. Jame yra sodas, parkas ir miškas, atskiras pastatas su SPA ir plaukiojimo baseinu, taip pat dar vienas pastatas skirtas aptarnaujančiam personalui apgyvendinti.

Trijų aukštų rūmai, turintys 20 miegamųjų ir tiek pat svetainių, kadaise priklausė mėlynojo kraujo atstovams. Melničenkoms pasirodė, kad rūmuose viskas šiek tiek senamadiška, todėl netrukus juos rekonstravo. Jie pasamdė prancūzų interjero dizainerį Jacquesą Garcią, kuris rūmus papuošė antikvariniu baltai juodu marmuru ir XVIII amžiaus prancūziškais baldais.

Aleksandra, kuri mieliau prisistato Sandra, rūpinasi visų savo būstų interjero dizainu.
Maskvoje pora, auginanti ketverių metų dukrą, turi namus užmiestyje, kur kaimynystėje gyvena keli buvę aukšti Rusijos pareigūnai.

Andrejui taip pat priklauso 9 milijonus svarų kainuojantis 260 kvadratinių metrų butas Niujorke su vaizdu į Centrinį parką. Kalbama, kad už šį būstą milijardierius sumokėjo grynais. Taip pat yra tokio rango žmogui privaloma vila Pietų Prancūzijoje, jų atveju vykusiai pavadintoje Milijardierių įlankoje, kur bet koks būstas kainuoja ne mažiau nei 100 milijonų svarų. Tarp kaimynų galima paminėti tautietį Romaną Abramovičių ir Heinekenų šeimą.

Kiekviename kambaryje neįkainojami meno kūriniai

225 milijonus svarų kainavusios jachtos pirmoji kelionė, kalbama, buvo į pietų Norvegiją pasiimti trijų Monet paveikslų. Aleksandra yra šio prancūzų impresionisto gerbėja ir miega šalia jo milžiniškų darbų iš serijos „Vandens lelijos“

Visi poros namai – plaukiojantys ir ne – puošti meno kūriniais, kurie verti geriausių galerijų. Iš tiesų, dalį savo kolekcijos turtuoliai paskolino muziejams.

Kai 2011 metais Rusijoje leidžiamo „Vogue“ žurnalistai lankėsi Askote, juos pasitiko marmuro koridoriuje išsirikiavusios XVIII amžiaus menininko Jeano-Baptiste Pigalle skulptūros bei šiuolaikinio menininko Marco Quinno darbai.

Svetainės ir bibliotekos sienos nukabinėtos XVIII ir XIX amžių meno darbais. Kita svetainė puošta Napoleono nurodymu sukurtomis litografijomis.

„Mes perkame tai, kas mums patinka. Mėgstamiausi darbai eksponuojami kambariuose, kuriuose mes lankomės dažniausiai“, – aiškina Aleksandra.

Serbijos Angelina Jolie

Būdama penkiolikos metų, Aleksandra pradėjo dirbti modeliu Serbijoje. Septyniolikos ji tapo merginų grupės „Models“ nare. Ši grupė buvo serbiškas „Spice Girls“ variantas. Vienas „Models“ hitas vadinosi „Pinigai“, o jo žodžiai skambėjo „Pinigai, pinigai, pinigai, aš myliu tik pinigus...“

Jos serbų kilmės tėvas buvo architektas, o kroatė mama – menininkė. Iš pradžių ji lankė matematinę vidurinę mokyklą Belgrade, o vėliau studijavo to paties miesto tarptautinės vadybos fakultete.

Aleksandra kalba anglų, ispanų, italų, taip pat serbų ir rusų kalbomis. Dažnai ji pravardžiuojama Serbijos Angelina Jolie.

Milijonus kainavusiose vestuvėse dainavo žvaigždės

Pora susitiko Pietų Prancūzijoje, kai Aleksandrai buvo 28, o Andrejui 33 metai. Po trejų metų jiedu susituokė. Tris dienas trukusios prabangios vestuvės kainavo tris milijonus svarų.

Jose pasirodyti atskrido Whitney Houston, Christina Aguilera ir Enrique Iglesias. Manoma, kad vien šie pasirodymai jauniesiems kainavo milijoną svarų. Vestuvių ceremonijai buvo pastatyta senovinės rusiškos cerkvės kopija, o trims šimtams puotos svečių užsakyti lėktuvai ir kambariai penkių žvaigždučių viešbutyje.

Nuotaka vilkėjo stulbinančią Veros Wang suknelę be petnešėlių. Maistą ruošė gerai žinomas virtuvės šefas Alainas Ducasse, o medaus mėnesio jaunavedžiai išvyko prie Raudonosios jūros.

Bendrauja su garsenybėmis

Tokiam skrupulingai savo privatų gyvenimą saugančiam oligarchui (beje, jis nekenčia termino oligarchas) atrodo savaime suprantama, kad tarp jo draugų yra kitas milijardierius, Romanas Abramovičius.

Melničenkų pora mėgsta linksmintis. Demi Moore ir Ashtonas Kutcheris (dar iki skyrybų) buvo jų svečiai „Motor Yacht A“ per vienų Naujųjų metų šventimą Šv. Bartalomėjaus saloje. Tarp jų garsių bičiulių taip pat galima paminėti visą eilę mados dizainerių ir italų dizainerio Roberto Cavalli žmoną Evą Cavalli.

Pora taip pat sukinėjasi tuose pačiuose sluoksniuose kaip princas Andrew, o Aleksandra buvo užfiksuota su jo buvusia mylimąja Caroline Stanbury ir jo drauge Goga Ašhkenazi, milijardiere iš Kazachstano, kuri tarpininkavo vykdant prieštaringai vertinamą sandorį, kai už 15 milijonų svarų buvo parduoti jo Sunningdale rūmai.

Savo 38-ąjį gimtadienį šiais metais Aleksandra šventė Las Vegase (skrido ten savo privačiu lėktuvu) kartu su savo draugėmis, tarp kurių buvo ir Demi Moore bei Caroline Stanbury. Vakarėlis baigėsi Australijos vyrų striptizo pasirodymu „Thunder from Down Under“.

J. Lopez pasirodymui nepagailėjo milijono svarų

Nuo vestuvių 2005 metais Melničenkos surengė ne vieną prašmatnų vakarėlį, kuriuose pasirodė nemažai garsių žmonių.

„Laivas „Motor Yacht A“ puikiai tinka vakarėliams ir mes visada laukiame kito“, – sakė Aleksandra leidiniui „Harper’s Bazaar“.

Kai pora 2008 metais minėjo trečiąsias vestuvių metines, muzika rūpinosi Lenny Kravitzas. Dar po trijų metų vakarėlio svečius linksmino Snoop Dogg specialiai pastatytame veidrodiniame disko kambaryje. Pati Aleksandra šiame vakarėlyje vilkėjo mados dizainerio Azzedine Alaia suknelę atvira nugara.

Žmonos trisdešimtajam gimtadieniui Andrejus nepagailėjo milijono svarų Jennifer Lopez iš JAV atskraidinti, kad ji pasirodytų jo dvare Askote – 600 tūkstančių kainavo pats jos pasirodymas ir dar 400 tūkstančių jos ir visos palydos apgyvendinimas aukščiausios klasės viešbučiuose. Pernai metais minint dešimtąsias poros vestuvių metines Šveicarijoje surengtame vakarėlyje koncertavo Cher ir Kylie Minogue. Tarp poros pageidautų kūrinių buvo „Can’t Get You Out of My Head“, „Love At First Sight“ ir „Wow“.

Pasakiška spinta

„Tris šimtus dienų per metus vilkiu džinsus ir baltus marškinėlius“, – kartą yra sakiusi Aleksandra Melničenko.

Vis dėlto, ji turi galimybę atsigriebti per likusias 65 metų dienas. Buvęs modelis pirmą kartą pribloškiančia suknele pasipuošė mokyklos šokių vakarui – tada tai buvo smaragdo žalumos „Versace“ suknelė ir Aleksandrai tebuvo keturiolika. Per trisdešimtąjį gimtadienį ji vilkėjo Japonijos įkvėptą „Dior“ suknelę, kurią sukūrė Johnas Galliano.

Todėl visiškai nenuostabu, kai ji sako, kad asmeninis jos stilius arba minimalistinis, arba „visiškai perdėtas“. Jos spintoje pilna dizainerio Azzedine Alaia drabužių (jis vadina Aleksandrą viena savo „dukrų“), jai patinka „Givenchy“ ir „Lacroix“, ji reguliariai lankosi kasmetiniuose aukštosios mados pristatymuose.

Aleksandra laiko save tarsi aukštosios mados kuratore ir pripažįsta kartais perkanti drabužius, kurių ji niekada nevilkės, tačiau paprasčiausiai nori turėti juos savo kolekcijoje.
„Mada yra geriausiai prieinama meno forma, – įsitikinusi milijardieriaus žmona. – Ji suteikia mums galimybę ją dėvint kurti savo meną“.

Multimilijoninės bylos

Gyvenant tokį gyvenimą be šiokių tokių teisinių ginčų apsieiti sudėtinga. Andrejus buvo nepatenkintas, kad „Motor Yacht A“ dažų sluoksnis atrodė dėmėtas, o dažai nubėgo, todėl jis padavė į teismą „Dulux“ savininką Azko Nobelį ,reikalaudamas 62 milijonų svarų. Kaip galima suprasti, vėliau vyrai susitarė be teismo tarpininkavimo.

2013 metais Melničenkos teisėsi dėl 423 tūkstančius svarų kainuojančios lenkų menininko Igorio Mitorajaus skulptūros, teigdami, kad jiems buvo pažadėta daugiau nei dviejų metrų kūrinys, o gavo beveik dvigubai mažesnį. Byla prieš jiems minėtą meno kūrinį pardavusį asmenį buvo baigta.
Šiais metais Aleksandra padavė ieškinį prieš savo apartamentų Centriniame parke valdybą, tikindama, kad dėl pastato stogo, fasado, terasos durų ir langų defektų vanduo sugadino jos palėpėje esantį būstą.

Pagalbininkų armija

Mėgautis milijardieriaus vertu gyvenimo būdu neįmanoma be armijos padėjėjų.
Jų jachtoje dirba 37 žmonių įgula, kurioje yra virtuvės šefai, jūreiviai, inžinieriai ir speciali komanda, kuri rūpinasi vandens sporto pramogomis. Visi jie vilki dizainerio Philippe Starcko sukurtas uniformas.

Naujojoje jachtoje įgula turėtų būti dar didesnė. Manoma, kad jame dirba 54 žmonės.
Vien Askoto dvare dirba keturi ūkvedžiai, du namų valdytojai, trys apsaugos darbuotojai ir keturiolika sodo darbuotojų.

Ir tai neskaičiuojant visų tų, kurie rūpinasi tobula Aleksandros išvaizda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)