„Prieš kelias dienas jis atėjo iki mano durų naktį. Iš pradžių prabudau nuo domofono garso, pagalvojau, kad gal koks brolis ar draugai užsuko. Tačiau netrukus išgirdau ir savo buto durų skambutį. Pamaniau, kad gal paštininkė, tačiau pabudusi pažiūrėjau į kompiuterio ekraną ir pamačiau, kad buvo trečia valanda nakties, – paskutinį nepažįstamojo vizitą pokalbio su DELFI metu apibūdino M. Šalčiūtė. – Labai išsigandau ir tyliai prisėlinau prie durų. Pažiūrėjusi pro durų akutę pamačiau, kad ten jis.“

Toks Moniką persekiojančio vaikino vizitas prie jos durų – nebe pirmas.

„Aš nežinau, iš kur jis sužinojo durų kodą, kad patektų prie mano buto durų. Anksčiau galvojau, kad jis tiesiog sulaukia einančio žmogaus ir praeina kartu, bet nemanau, kad kas ėjo į vidų trečią nakties, vadinasi, jis žino durų kodą“, – kalbėjo mergina.

Šis persekiotojas gąsdina ne tik ją pačią, bet ir kaimynus. „Jei kas eina pro šalį, tai jis tiesiog pradeda buku žvilgsniu spoksoti į sieną. Atrodo šiurpiai, – pasakojo pašnekovė. – Kalbėjau su vienu kaimynu, sakė, kad jo žvilgsnis atrodo nenormaliai, kaip kokio nesveiko žmogaus.“

Kone nuo žiemos Moniką persekiojantis vaikinas taip įsidrąsino, kad pradėjo ją sekti net ir viešose erdvėse. Neseniai jis ją atsekė iki kavinės, kurioje M. Šalčiūtė leido laiką. Tąkart neprašyto svečio pavyko atsikratyti tik padedant apsaugos darbuotojams.

Dėl nerimą keliančio svečio M. Šalčiūtė jau ne kartą kreipėsi į policijos pareigūnus. „Kviečiau pariegūnus jau kokius keturis ar penkis kartus. Jau net gėda kviesti kas kartą, kai jis ateina, – pasakojo Monika. – Esu ir pareiškimą parašiusi, tačiau iš to jokios naudos. Po to, kai parašiau, iš pareigūnų nesulaukiau jokių žinių.“

Monikos Šalčiūtės persekiotojas

Monikos teigimu, policijos pareigūnai šioje situacijoje kone bejėgiai. „Jis nesmurtauja. Nors kartą ir bandė įsilaužti, klibino rankeną ir daužė duris, tačiau man nieko blogo nepadarė. Policininkai man taip ir pasakė, kad išeičių kaip ir nėra“, – nusiminusiu tonu pasakojo Monika.

DELFI susisiekus su policijos pareigūnais, šie tikino, kad tokia situacija, kai žymią merginą persekioja įkyrus gerbėjas, ne pirma, tačiau įstatymai pareigūnams riša rankas. Anot jų, tas vaikinas gali teisintis tuo, jog prie durų tiesiog stabtelėjo užsirišti batus ar ko nors laukia. Esą tokį veiklą sunku vertinti.

Pasidomėjus, ar pati Monika galėtų kreiptis į teismą privačiu prašymu ir prašyti teismo šiam asmeniui apriboti teisę artintis prie jos, policijos pareigūnas tikino, kad teoriškai tokia galimybė yra, tačiau praktiškai Lietuvoje tokio precedento nebuvo.

Pokalbio pabaigoje savo pavardės atskleisti nenorėjęs pareigūnas (jo pavardė DELFI žinoma) tiesiog pasiūlė įkyrųjį gerbėją papirkti bendravimu ir susitarti geranoriškai.

Pati Monika DELFI pasakojo, kad dėl šio svečio ji net savo namuose nebesijaučia jaukiai, tačiau keisti gyvenamosios vietos nežada. „Tikrai nenoriu keltis iš namų, kuriuose man gera, dėl vieno žmogaus. Net nesvarsčiau tokios galimybės. Tikiuosi, kad pareigūnai pradės kažką daryti ir greičiau viskas baigsis“, – vis dar viltimi, jog vyras bus nubaustas policijos pareigūnų, kalbėjo mergina.

Bandydama apsisaugoti, M. Šalčiūtė savo namuose visuomet turi dujų balionėlį. Negana to, stengiasi kuo labiau viešinti jo nuotraukas. Paskutinį kartą feisbuke ji paviešino nuotraukas, darytas pro durų akutę trečią valandą ryto. Anot jos, bent taip ji jaučiasi saugėsnė, kai kas nors žino, kad neprašytas svečias vėl prie jos durų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)