Taip, tu teisus, svarbu ne tik blizgantys ir tvarkingi tavo batai ir tas vardinis laikrodis ant riešo, svarbu ir tai, ką tu merginai pasakysi bei kaip elgsiesi to pirmojo pasimatymo metu. Taigi, pateikiame dešimt patarimų, kad pirmasis pasimatymas su mergina paliktų jai neišdildomą įspūdį…

Pirmas žingsnis: Reikšmingos smulkmenos

Sakoma, kad apie žmogų mes susidarome nuomonę vos per penkias pirmas sekundes, kuomet jį pamatome. Tad būk tikras, jog į pasimatymą eini apsirengęs tinkamai: švarūs marškiniai, kvepalų, o ne prakaito kvapas, nuvalyti ir blizgantys klasikiniai batai, o ne sportbačiai, kurie tinka tik į sporto salę ar laisvalaikiui, bet ne pirmam pasimatymui… Nenumok ranka į smulkmenas – jos kuria tavo visumą, pirmą įspūdį, kurį vėliau labai sunku pakeisti.

Antras žingsnis: Pasisveikinimas

Kiekviena tauta turi savo pasisveikinimo tradicijas. Jei eini į pasimatymą su lietuve, nepamiršk, kad pirmo pasimatymo metu nereikėtų merginos bučiuoti tiesiai į lūpas, tačiau subtilus bučkis į skruostą ar šiltas apkabinimas tikrai turėtų palikti merginai gerą pirmąjį įspūdį. O štai jei pasimatymą turi su kitos tautybės mergina, pavyzdžiui, ispane, vos tik ją susitikęs gali drąsiai bučiuoti ir į vieną, ir į kitą skruostą – toks pasisveikinimo gestas yra visiškai natūralus ir priimtinas ispanų kultūroje.
Taigi, būk mandagus, pirmasis pasisveikinimas – taip pat tavo įvaizdžio dalis.

Trečias žingsnis: Galvok tai, ką kalbi

Sakoma, jog pirmo pasimatymo metu vaikinas turėtų žinoti, jog 70 proc. kalba turi suktis apie merginą – jos hobius, laisvalaikį, darbą, mokslus ir pan., ir tik 30 proc. apie vaikiną. Taigi, būk daugiau klausytojas, o ne kalbėtojas. Mokėjimas išklausyti paliks jai įspūdį, be to, kai leisi jai kalbėti, turėsi galimybę sužinoti apie merginą daugiau.
Ir dar, bendraujant su mergina verta atsiminti, jog kalbėti apie buvusias savo partneres pirmo pasimatymo metu yra tabu: jei apkalbi kitas merginas, vadinasi, mergina supras, kad ir ją vieną dieną apkalbėsi…

Ketvirtas žingsnis: Geras humoro jausmas – turėk jį

Geras humoro jausmas yra vienas iš didžiausių vaikino pliusų pasimatymo metu. Juokeliai, kurie išskrieja iš vaikino lūpų, turėtų būti subtilūs, neįžeidžiantys, tad prieš einant į pasimatymą gerai juos apgalvok, nes tie, kurie tinka vyriškoje kompanijoje, gali ne itin tikti bendraujant su mergina.
Dar prieš pat pasimatymą yra pravartu apgalvoti anekdotus, kuriuos norėtum papasakoti merginai. Merginoms nepatinka gašlus humoro jausmas, o jei nori papasakoti anekdotą apie blondinę – pagalvok, ar mergina, su kuria bendrauji pirmo pasimatymo metu, yra ne šviesiaplaukė ir ar neįsižeis vos tik jį išgirdusi…Visa tai – elementaru ir smulkmenos, bet dažnai tai pamirštame sulig jauduliu.

Penktas žingsnis: Jei pasimatymas kavinėje ar restorane – apmokėk sąskaitą

Šiais laikais dažnai mergina pasisiūlys sumokėti restorane už save, tačiau tikro džentelmeno pareiga apmokėti sąskaitas. Gaila, tačiau labai dažnai šiais laikais per pirmą pasimatymą yra dalinamasi sąskaita pusiau. Būk išskirtinis ir jei leidžia galimybės – apmokėk sąskaitą. O jei dar dosniai paliksi arbatpinigių padavėjai, mergina supras, kad pas tave kišenėje ne vėjai švilpia ir su tavimi yra saugu kurti ateitį. Būtent tokių vyrų merginos ir ieško.

Šeštas žingsnis: Būk išradingas

Stebinti savo mylimas moteris galima ne tik banaliomis dovanomis, daiktais, bet ir įspūdžiais. Gal padovanok jai bilietus į teatrą prieš tai pasidomėjęs, ar ji tikrai mėgsta lankytis teatre, kokiuose spektakliuose jau buvo, ką dar norėtų pamatyti.

Riboja biudžetas ir negali sau leisti išlaidauti – pirkti bilietus į teatrą ar kitą renginį? Tuomet suplanuok romantišką, slaptą pasimatymą po atviru dangumi su nuostabia panorama į Londoną, pavyzdžiui, Alexander Palace vietoje. Žinoma, prieš pasimatymą neišduok jai visų detalių, palik intrigą ir padaryk staigmeną. Pažadame, visa tai tikrai turėtų jai palikti neišdildomą įspūdį.

Septintas žingsnis: Domėkis ja, ne tik per pasimatymą, bet ir prieš

Kiekvienas vaikinas, kuris eina į pasimatymą su mergina, turėtų patikrinti jos socialinį profilį, pažiūrėti, ką ji mėgsta, kuo dalinasi su savo draugais. Kitaip sakant, vaikinai turėtų atlikti savo „namų darbus“ ir susidaryti apie merginą įspūdį. Tiesa, tas įspūdis iš socialinių tinklų gali būti klaidingas, bet jau geriau šioks toks įspūdis, nei jokio.
Pavyzdžiui, žinodamas jos laisvalaikį ir pomėgius, galėsi lengviau palaikyti pokalbį pirmojo pasimatymo metu. Nejauki tyla ir neturėjimas apie ką kalbėti yra viena iš didžiausių pirmojo pasimatymo nesėkmių, kuri retą vaikiną atveda iki antrojo pasimatymo su mergina.

Aštuntas žingsnis: būk savimi

Anglų rašytojas Oskaras Vaildas yra sakęs „būk savimi – visi kiti vaidmenys paimti“. Ši jo mintis puikiai tinka XXI a. vyrui, kuris siekia padaryti įspūdį merginai pasimatymo metu. Kam apsimesti tuo, kuo nesi iš tiesų? Vis tiek anksčiau ar vėliau mergina pamatys tavo tikrąjį veidą, o tada supras, kad jai melavai ir slapsteisi po kauke. Niekam nepatinka veidmainiai ir melagiai. Būk nuoširdus ir draugiškas. Būk atviras tiek su savimi, tiek su ja. Atskleisk savo privalumus, o jei turi trūkumų, juos taip pat gali paversti privalumais. Pavyzdžiui, jei esi apkūnokas, sakyk, jog gamini dieviško skonio maistą, kuriam neatsispiri nei tu, nei tavo artimieji… Žinoma, sakyk tai tik tuo atveju, jei tai tiesa.

Devintas žingsnis: Net jei ir norisi gerti vieną alaus bokalą po kito, susivaldyk, pasimatymo metu geriau to vengti.

Dažnai pasimatymo metu vyrai mėgsta išgerti bokalą alaus ar taurę vyno. Nieko tokio, jei tai tik viena taurė ar bokalas. Bet yra ir tokių, kurie „ant drąsos“ mėgsta išgerti ne vieną taurę ar bokalą alkoholinio gėrimo. Atsargiai, nepadaugink. Girtas ir nesąmones kalbantis vaikinas nesužavės nei vienos merginos, o antrojo pasimatymo galimybė bus labai minimali. Tad vietoj stipraus alkoholinio gėrimo, geriau rinkis kažką silpnesnio ir gaivaus.

Dešimtas žingsnis: Pasimatymui pasibaigus – nepamiršk jos ir primink apie save, tačiau nebūk įkyrus

Moterys mėgsta, kai joms yra rodomas dėmesys. Kas tai bebūtų – ar netikėtai gauta puokštė gėlių į namus, darbą, ar tiesiog paprasta, romantiška žinutė į mobilų telefoną. Bet kokia tokia dovanėlė, kuri priverčia ją šypsotis, suteikia tau daug šansų užkariauti jos širdį. Jei ji atsako į tavo žinutes, skambučius, dėkoja už dovanas – valio, tai žalia šviesa jūsų tolimesniems santykiams. Jei ji tave ignoruoja, neatsako į tavo skambučius ir žinutes, – nebūk įkyrus ir palik ją ramybėje.

Tai tik dešimt žingsnių prieš žengiant į pirmą pasimatymą. Jų gali būti ir kur kas daugiau arba mažiau – priklauso nuo merginos, su kuria eini susitikti. Vienos merginos turi labai aukštus reikalavimus savo būsimiems partneriams, kitos, priešingai, geba susitaikyti pamatę net ne pasakų princus, o paprastus jaunuolius, kurie yra nuoširdūs ir mieli.
Kaip bebūtų, į pirmą pasimatymą ateik tvarkingai apsirengęs, maloniai nusiteikęs ir tiesiog būk savimi. Visa kita – likimas ir pastangos, kurios ir parodys, ar jūs esate skirti vienas kitam.

Sėkmės ieškant tos vienintelės ir nepakartojamos Merginos!