Dauguma mūsų maistą atšildome visiškai neteisingai.

Mokslininkė Susanne Ekstedt paneigė faktą, kad norint atšildyti mėsą tinkamiausia yra palikti ją per naktį šaldytuve.

Susanne Ekstedt teigia, kad geriausias būdas atšildyti maistą yra jį palaikyti šaltame vandenyje. Anot jos, šis būdas taip pat padeda išsaugoti maisto produktų kvapą.

Ji pridūrė, kad priežastis, kodėl šis būdas yra geriausias, paprasta – vanduo praleidžia šilumą geriau nei oras ir tai pagreitina atšildymo procesą.

Internetiniame tinklalapyje sciencenordic.com ji pabrėžė: „Tai yra kažkas, ką mokslininkai žino jau ilgą laiką, tačiau šį būdą pritaiko tik maisto industrija. Dauguma žmonių apie tai nežino.“

Susanne Ekstedt pridūrė, kad prieš įdedant maisto produktą į šaltą vandenį, patariama suvynioti jį į plastikinį maišelį.

Tačiau kaip dėl mėsos atšildymo mikrobangų krosnelėje?

Per Einar Granum, mikrobiologas dirbantis Norvegijos gamtos mokslų universitete (angl. Norwegian University of Life Sciences), teigia, jog šis būdas mėsos produktui labai kenkia ir taip atšildyti mėsos produktų nepatariama.