Ingredientai
Kalakutiena
800
g
Obuoliai
2
vnt.
Rūgpienis
1
l
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Rūkytų paprikų milteliai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Kalakutieną supjaustykite nedideliais pailgais gabaliukais (2-3 kąsnių).
2. Užpilkite rūgpieniu ir palikite šaldytuve per naktį arba bent 3 valandoms.
3. Pirštais nubraukite nuo kiekvieno gabaliuko marinatą. Pabarstykite druska, pipirais ir rūkytų paprikų milteliais. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
4. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, šoninę - plonomis, ilgomis juostelėmis.
5. Skiltelę dėkite ant kalakutienos gabaliuko ir apsukite šonine. Sutvirtinkite mediniu smeigtuku.
6. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Skanaus!
Atsiliepimai