DELFI sulaukė ne vienos skaitytojos skundo, kuriame dalijamasi informacija apie šią, įtariama, apgaulę. Moterys įtaria, kad grupėje „2015 rugsejinuku grupe“ informacija apie savo kūdikio mirtį pasidalijusi moteris galėjo meluoti.

Pranešė apie skaudžią nelaimę ir nurodė sąskaitos numerį

Skaudžiame įraše grupėje buvo rašoma, kad kartu su vaiku ji atsigulė į ligoninę, tačiau nutiko nelaimė ir vaikas mirė. Vėliau moteris rašė, kad taip nutiko, kai vaikui pakilo temperatūra.

Rugpjūčio 31 d. įraše grupėje kita grupės narė Laura pasidalijo moters sąskaita (šią, pasak Lauros, ji pati nurodė viename iš komentarų) ir pakvietė kitas grupės nares paaukoti mamai, paskirtyje įrašant „Parama“, „kad mamytė nesusidurtų su VMI“. DELFI kreipėsi ir šią grupės narę – moteris sako patyrusi šoką, nes jaučia atsakomybę, kad kitos moterys paaukojo pinigus.

„Ta jos žinutė (mamos žinutė apie vaiko mirtį – DELFI) mus – grupės nares – labai sukrėtė, ji rašė, kad neturi kam pasiguosti, pasipasakoti, su artimaisiais nebendrauja, mergytę augino viena, todėl „pasiguodė“ internete. Be abejonės, visos supuolėme guosti ir pasiūlėme paramą pinigėliais. Ji be jokios abejonės atsiuntė savo sąs.nr., ir grupės narės kiek galėjo, tiek pervedė jai pinigėlių, kitos ašarojo, kitos tiesiog meldėsi už iškeliavusią į dangų mergytę. Kiekvienai mamai net ir svetimas skausmas, kuris yra susijęs su tokiais dalykais, įstringa giliai į širdį, ilgai nepasimiršta“, – apie susiklosčiusią situaciją laiške DELFI rašė kita grupės narė Milita.

Vis dėlto Milita kartu su kitomis grupės narėmis pasijuto apgautos, kai pamatė, kad moteris, naudodamasi vaiko nuotrauka, rugsėjo 12 d. dalyvavo viename feisbuke konkurse, nurodžiusi vaiko vardą bei amžių. Ji apie tai paskelbė savo profilyje.

„Ji tiesiog melavo tokių baisių dalykų, bandydama pasipelnyti, nežinau, sunku pasakyti, ko ji siekė, bet piniginę paramą gavo, negaliu pasakyti tikslios sumos, tačiau kad ir keli eurai, tokiu būdu gauti, man atrodo kažkas baisaus, nežmoniško, jos negalima vadinti Mama... Nežinau, ar mano istorija jums sukels smalsumą, bet mes visos, mamos, bendrom jėgom, bandysim kuo plačiau paskleisti šį nežmonišką X (vardas ir pavardė redakcijai žinoma) poelgį“, – rašoma laiške, skirtame DELFI.

DELFI susisiekė su viena iš pasipiktinusių mamų – Deimante – kuri taip pat įtaria aprašytą moterį apgaule. Ji pasakojo, kad parašė minėto konkurso organizatoriams ir pasiteiravo, kas atsiuntė vaiko nuotrauka – jai buvo nurodyta, kad tai padarė ta pati moteris, kuri grupėje buvo pranešusi apie vaiko mirtį.

Konkurse paprašė nuotrauką ištrinti

Vėliau Deimantė iš konkurso organizatorių sulaukė žinių, kad nuotrauką atsiuntusi mama nurodė ją ištrinti. Tą DELFI patvirtino ir konkurso organizatoriai „Babyblog“, tikinę šį prašymą gavę iš skirtingų asmenų, tačiau be paaiškintos priežasties, kodėl to prašoma – konkurso taisyklėse nurodyta, kad siųsdama nuotrauką, dalyvė patvirtina, kad ji yra vaiko mama, o nuotrauka, jau įkėlus, ištrinama tik gavus svarią priežastį. Kaip nurodė organizatoriai, nuotrauka susilaukus kitų mamų pasipiktinimo, buvo ištrinta.

Pasak portalo šnekintos pasipiktinusios grupės narės Deimantės, mama ištrynė ir grupėje skelbtą pagalbos šauksmą, pasišalino iš grupės. Vis dėlto, moters teigimu, jai rašiusios apgaule įtariamos mamos draugės, sesė, kurios tikino, kad vaikas gyvas ir sveikas. DELFI pašnekovė piktinosi tokiu elgesiu ir sakė ne pirmą kartą viešinanti tuos, kurie, jos manymu, sukčiauja – viena tokių mamų, iš kitų išviliojusi pinigus, jau pažadėjo juos atiduoti.

Pasak Deimantės, mamos, kurios paaukojo pinigus, galimai kreipsis į policiją.

Deja, su pačia apgaule įtariama moterimi, norint pasiteirauti, kokia buvusi situacija, ar ją iš tiesų ištiko nelaimė, DELFI susisiekti nepavyko – viename iš feisbuke esančių profilių, kuriame yra jos vardas ir pavardė, ji neatrašo, kita anketa ištrinta. Paskambinus vienu iš pažinčių svetainėje rastų telefonų buvo atsakyta, kad susisiekta ne su tuo asmeniu. Kitu telefonu, paskelbtu trečiojoje jos feisbuko anketoje, moteris neatsiliepė.

Susisiekus su seniūnija, kurioje, pasak kitų žmonių, galėtų gyventi apgaule įtariama moteris, nurodyta, kad apie tokią nelaimę seniūnijoje nėra žinoma. Pasak vietovės seniūno, jis žino įvardintą apgaulę įtariamą moterį – ji iš tiesų augina vaiką, kuris, pasak jo, gyvas ir sveikas. Šeima stebima, nes moteris – vieniša mama. Po DELFI kreipimosi seniūnas šeimą aplankė ir sužinojo, kad atžalai iš tiesų nieko nenutiko.

Kaip DELFI pranešė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, policija pradėjo informacijos patikslinimą ir per 10 dienų bus nuspręsta, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)