Kaip teigia „Nealkoholinių kokteilių“ idėjos ir renginių iniciatorius Alkas Paltarokas, šis sveikas įprotis gerina ne tik sveikatą, bet ir mintis. „Pats visuomet dieną pradedu sveikuolišku „žaliu“ kokteiliu. Pastebiu, jog energijos ir ryžto veikti – kur kas daugiau.“

Alkas rekomenduoja išmėginti:

„Žalias Žalias“

Jums prireiks:

• Obuoliai 2vnt.
• Moliūgas 0,5 vnt.
• Kriaušės 1 vnt.
• Dilgėles 1 sauja
• Garšvos 1 sauja
• Morkų lapai 1 saujelė
• Mangoldai 1 saujelė
• Špinatai 1 saujelė
• Džiovintos datulės arba avietės 1 sauja
• Vanduo – Iš akies. Mažiau vandens – reikės šaukšto valgymui.

Kaip pasigaminti?

Viską suplakti „blenderiu“. Patiekti šaltose taurėse.

„Slyvų jogurtas“

Jums prireiks:

• 3-4 vnt. prinokusių slyvų be kauliukų
• 1 stiklinė anakardžių
• 0,5 stiklinės šilto vandens (45-48 C)
• 1 v. š. medaus
• 1 probiotikų kapsulė (veganiška)
• pusės citrinos sulčių

Kaip pasigaminti?

Visus komponentus sumalti blenderiu-kokteiline. Išpilstyti į indelius. Ant viršaus pagardiname slyvų ir bananų gabaliukais. Papuošiame mėtų lapeliu.

Palikti uždengus rankšluostuku kambario temperatūroje 1-2 val. tam, kad gerosios bakterijos pasidaugintų ir būtų gyvos, kas mūsų žarnynui bei imuninei sistemai labai labai gerai arba galite valgyti iš karto. Laikome šaldytuve iki 2 parų.

„Moliūgų pyrago skonis“

Jums prireiks:

• 1 puodelis migdolų pieno
• 1 šaukštelis agavos sirupo
• 1 puodelis moliūgų tyrės
• 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
• 1 obuolys, su šerdimi
• Džiovintos spanguolės

Kaip pasigaminti?

Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus spanguoles į maišytuvą ir maišykite iki vientisos masės. Papuoškite viršų su spanguolėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją