„Toks apsisprendimas, kad aš būsiu siūlomas į ministrus pirmininkus“, - teigia S. Skvernelis.

Šiame kontekste kiek anksčiau buvo minima ir europarlamentaro Bronio Ropės pavardė.

Konservatoriai Vyriausybės vadovo pozicijoje norėtų matyti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininką Gabrielių Landsbergį.

Ar įmanoma šių partijų koalicija? Jeigu taip, kas tuomet būtų premjeras? Apie galimą koaliciją, auksinių šakučių skandalą, policijos reformą, saugumą ir kitakalbių bendruomenių įtraukimą DELFI „Balsuok 2016” debatuose diskutavo valstiečių žaliųjų sąrašo lyderis, buvęs vidaus reikalų ministras S. Skvernelis ir konservatorė, buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

„Nieko nežinau apie derybas, nes derybos paprastai prasideda po rinkimų. Gali būti kokie nors pokalbiai, susitikimai kurs nors atsitiktinai ar neatsitiktinai. Tikrai praleidžiu daug laiko Panevėžyje ir nesu partijos vadovybėje, kad galėčiau ką nors apie tai pasakyti. Kad yra susitikę, kalbėjęsi kažkada ir anksčiau, tai to paneigti negaliu“, - sakė R. Juknevičienė.

S. Skvernelis taip pat teigia, kad tarp įvairių partijų vyksta pokalbiai, tačiau jie yra nekonkretūs, mat viską lems rinkimų rezultatai.

Pirmasis Seimo rinkimų turas vyks 2016 m. spalio 9 d. Antrasis turas – spalio 23 d.

Paklausta, ar konservatoriai galėtų atsisakyti premjero pozicijų, jei sudarytų koaliciją su valstiečiais žaliaisiais, R. Juknevičienė buvo nekalbi: „Tikrai neatsakinėsiu į šitą klausimą, labai atsiprašau, nes tai labai per ankstyvas ir tikrai nesvarstom tokių dalykų. Visas dėmesys dabar sutelktas į rinkimus“.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis anksčiau yra teigęs, kad koalicijoje nemato Darbo partijos bei „Tvarkos ir teisingumo“, mat jų narių atžvilgiu vykdomi svarbūs ikiteisminiai tyrimai.

Konservatorių nuostata taip pat panaši. Pasak R. Juknevičienės, konservatoriai jau anksčiau socialdemokratų valdomą koaliciją su Darbo partija ir „Tvarka ir teisingumu“ vadino kriminaline. Politikės teigimu, ši konservatorių nuostata nesikeičia.

S. Skvernelis, kuriam teko galimybė dirbti ir socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus ministrų kabinete, teigia, kad ši Vyriausybė nebuvo ir nėra vienalytė. Remiantis buvusio ministro žodžiais, premjerui visą laiką buvo labai sudėtinga suvaldyti situaciją, o Vyriausybės posėdžiuose, vietoje diskusijos, buvo skaitomi politinių partijų pranešimai. Pats S. Skvernelis sako labiau norintis dirbti veržlioje Vyriausybėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)