Abiem atvejais, toks dvigubas stebuklas bei pasiruošimas jungtuvių šventei jaunajai gali kelti ne tik džiaugsmą, bet ir nemažą galvos skausmą. Kyla nemažai klausimų, kaip puoštis laimingiausią gyvenimo dieną.

Garsi vestuvinių suknelių kūrėja, „InŽi“ mados namų įkūrėja Ingrida Rutkauskaitė, per septynerių metų karjerą papuošusi ne vieną vaikelio besilaukiančią nuotaką, pataria, ko vertėtų neužmiršti, kad vestuvių dieną būtumėte pritrenkiančiai graži ir jaustumėtės kuo patogiau, rašoma pranešime spaudai.

1. „Nors akinamai balta spalva ir taip nelabai tinka šviesaus gymio lietuvaitėms, būsimai mamai jos vengti vertėtų ypatingai. Juk besilaukiančiai moteriai dėl jos bei vaikelio sveikatos nepatartina ilgai kepintis saulėje, tad su popieriaus baltumo rūbu blyškios odos nuotaka rizikuoja atrodyti pervargusi, serganti“, – tikina žinoma kūrėja.

„Visada geresnis sprendimas – rinktis pieno baltumo, šampano ar kreminio atspalvio apdarą“, – alternatyvas siūlo I. Rutkauskaitė.

2. Kūrėja pataria vengti iššaukiančių, pernelyg seksualių rūbų: „Nėštukei nepatarčiau dėvėti pernelyg aptemptos suknelės, išryškinančios visus iškilumus. Taip pat nepatarčiau rinktis drabužio, su itin gilia iškirpte, nes toks pasirinkimas tikrai atrodys vulgariai.“

3. „Dar vienas prastas pasirinkimas – trumpa, kojas smarkiai apnuoginanti suknelė. Taip pat nekaip atrodys plati, besiplaikstanti suknia. Su tokiu rūbu atsisėdus ar pasilenkus, rizikuojate parodyti daugiau kūno, nei norėtumėte, o besilaukiančiai mamai tai tikrai netinka“, – tikina dizainerė.

Nuotakoms, kurios žūtbūt nori bent šiek tiek apnuoginti kojas, ji siūlo tokias išeitis: „Jei vis tik labai norisi trumpos suknytės, tuomet galima ją siūdintis kelių sluoksnių, skirtingų ilgių, rinktis priekyje trumpesnę, o nugaroje ilgesnę suknelę ar ieškoti maždaug blauzdų vidurį siekiančios suknutės.“

4. „Nevertėtų rinktis ir princesiškų, pūstų tiulio suknelių, – perspėja Ingrida. – Juk tokios dažniausiai kerpamos ir pradeda platėti nuo liemens, plačiausios besilaukiančios moters kūno vietos, todėl šitoks suknios modelis atrodytų tikrai juokingai. Todėl patarčiau rinktis laisvesnę, tiesaus silueto ar nuo krūtinės krentančią suknelę“. Jei nuotaka savo aprangą vis dėlto norėtų matyti įdomesnę ir puošnesnę, I. Rutkauskaitė siūlo kliautis detalėmis. Geriau rinktis įvairias dekoracijas, nėrinius, tiulio detales, siuvinėjimus.

5. Besilaukiančiai jaunajai vertėtų pamiršti aukšakulnius-žudikus: „Visų pirma, nėštukei tai nėra sveika, be to, su įspūdingais aukštakulniais ir vaikščioti nepatogu. O jei dar dėl tokios avalynės pakryps koja ar netyčia nukrisite, gali būti išties nemalonių situacijų“, – perspėja kūrėja. Geriau rinktis balerinos tipo batelius, basutes, batelius žema patogia pakulne ar netgi spirtinius, šį sezoną ypač madingus batelius.

6. Derinant visą kūdikio besilaukiančios jaunosios įvaizdį, pirmenybę reikėtų teikti švelnumui, kuklumui, natūralumui. „Nepatarčiau rinktis labai ryškaus, tamsaus makiažo, puošti plaukus masyviomis gėlėmis ar ilgais, siuvinėtais nuometais. Kur kas gražiau atrodys vyraujančios švelnios, pastelinės spalvos, natūralus, gaivus makiažas, lengvi, prie viso įvaizdžio priderinti akcentai“, – pataria ilgametę patirtį turinti vestuvių stiliaus specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)