Ketvirtinis 320 psl. leidinys, kuris bus parduotuvėse jau trečiadienį, rugsėjo 14 dieną, yra žurnalas pasiilgusiems skaityti.

Viršelį papuošęs ožiuku Arūnu, geros širdies smulkiu verslininku, kilusiu iš Naujosios Vilnios ir dabar prekiaujančiu kebabais sostinėje (jo istorija pradeda žurnalą vietoje pabodusio „redaktoriaus laiško“), šis žurnalas bus tai, ko skaitytojai pasiilgo, tik nemokėjo paprašyti.

Užkalnio žurnalas - viršelis

„Dažnai girdime sakant: „Žurnalai yra, bet ten nėra ką skaityti“, todėl mūsų žurnalo – kokybiško, gražaus, masinio - sumanymas prasidėjo būtent nuo skaitymo, ir čia viskas skirta skaitytojui ir skaitymo malonumui: dizainas, popierius, šrifto dydis, jau nekalbant apie autorius, kurių surinkome visą žvaigždyną. Mes nenorėjome daryti žurnalo tik dėl savęs – svarbiausi mums yra žmonės, kurie jį skaitys. Todėl padarėme tokį leidinį, kuris neerzina nei per dideliu paveikslėlių skaičiumi, kurie neva kompensuoja turinio trūkumą, nei neadekvačiais reklamos kiekiais bet kur ir bet kaip. Tokį, kuriame, paėmus į rankas, yra ką paskaityti: kartais jautriai, kartais su humoru, kartais apie itin rimtus dalykus – tačiau visuomet taip, kad skaitymas netaptų varginančiu darbu“, - sako žurnalo vyriausioji redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė.

Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė

Pasak F.M.Leščiauskaitės, UŽKALNIO žurnale, be paties Andriaus Užkalnio (kuris čia yra švelnesnis, draugiškesnis, nors vis dar kritiškas ir šiek tiek ironiškas), pasirodo garsiausi ir mylimiausi šalies autoriai: Rytis Zemkauskas, Agnė Zuokienė, Mantvydas Leknickas, o greta jų - interneto žvaigždės, dar niekada nematytos popieriuje: Geležinė Lapė ir Igor Shishkin.

„Žurnalas kabina labai plačiai. Čia interviu - nuo Igorio Kofo ir Kelmės šakočių Dievo iki Vilniaus stoties prostitutės ir pradedančios alpinistės Viktorijos, kuri anksčiau bijojo lipti ant taburetės, kelionės - nuo Mažosios Lietuvos ir Kauno iki Stokholmo ir Gruzijos, ir temos - nuo kultinio „Šefo Komplimentų“ Facebook puslapio kūrėjų iki Užkalnio žvalgybinės praeities, apie kurią jis išsamiai pasakoja Audriui Bačiuliui pirmą kartą, iki nesisteminių horoskopų, kur paruoštos geros naujienos kiekvienam zodiako ženklui“, kalbėjo vyriausioji redaktorė.

„Nebūčiau šio projekto pradėjęs, jei ne Fausta, ir jis nebūtų įvykdytas, jei nebūtume kartu. Tai nėra pirmasis mano žingsnis leidyboje, prieš daug metų leidau turistinę literatūrą, tačiau tokio leidinio, didžiausio Lietuvoje, parengimas, pirmasis 10 000 egzempliorių tiražas, platinimas visoje šalyje ir neįsivaizduojama reklamos kampanija, kokios dar neturėjo niekas - didžiausias metų iššūkis. Esu pasižadėjęs sau nuolatos išgalvoti ką nors naujo, tačiau tikrai neįsivaizdavau, kad 2016 metais bus toks didžiulis šuolis į priekį. Žurnalas viršijo drąsiausius mūsų lūkesčius. Jis stebins ir džiugins, ir kas tris mėnesius bus nekantriai laukiamas įvykis šalyje,“ - sakė leidėjas Andrius Užkalnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)