Eismas naktį iš penktadienio į šeštadienį, rugsėjo 10 d., buvo išties aktyvus: pilni automobiliai jaunuolių užtvindė sostinės gatves. Ne vienam kelionė apkarto pakliuvus į Vilniaus kelių patrulių surengtą reidą.

Reidas prasidėjo Vinco Kudirkos g. apie 22 val. Pirmasis „laimikis“ - „Opel Vectra“ vairuotojas, neturintis vairuotojo pažymėjimo ir dargi neblaivus: jam papūtus alkoholio matuoklyje pasirodė skaičiai 0,48.

24-erių vaikinas turi teisę vairuoti, nors pažymėjimą ir pamiršęs namuose, bei 2-ejų metų vairavimo patirtį, bet viršijo leistiną 0,4 promilės normą, todėl jo kelionė buvo nutraukta. Su dviem neblaiviais draugais pavakarieniavęs vaikinas tikino išgėręs nepilną taurę vyno vos prieš 4 minutes ir labai nustebo, kad tiek daug įpūtė, todėl vyko priduoti kraujo, kad įrodytų vairavęs pakankamai blaivus.

Po valandos, 23.15 val., girtą draugą vežęs vyras pareigūnams pasirodė itin įtartinas. Nuodugniai patikrinę kiekvieną balto „Renault Laguna“ centimetrą ir apčiupinėję vairuotojo drabužius, policininkai dar išbandė ir senuosius būdus patikrinti, ar žmogus neapsvaigęs: paprašė eiti balta linija - vyras svyravo. Tada paprašė užsimerkusio pakaitomis paliesti pirštais savo nosį. Šį išbandymą vyras išlaikė. Tuo metu jo neblaivus draugas prakaitavo ir nervinosi: „Skubu namo, aš jau dabar namie turėjau būti, kodėl aš čia turiu laukti ir kentėti, pasakykite, kad greičiau patikrintų, aš skubu labai“. Policija išvežė įtartinai apsvaigusį vairuotoją patikrinti dėl narkotikų vartojimo, o nervingas draugas galėjo keliauti namo.

O jau po vidurnakčio ne tik policijos, bet ir medikų pagalbos prireikė dviems paauglėms. Konstitucijos pr., automobilių stovėjimo aikštelėje prie „Forum Palace“ 19-metis savo vyriškumą ir principus įrodinėjo kumščiais.

Kaip pasakojo viena nukentėjusių, smurtautojas — jos buvęs vaikinas. Jis buvo neblaivus ir merginos jį mėgino įkalbėti važiuoti namo, bet šis dar norėjo pabūti su dideliu būriu draugų. Tada 18-metė kartu su savo 17-os metų drauge ėjo link automobilio, pasiruošusios važiuoti namo — juk jau buvo po vidurnakčio. Tačiau vaikinas labai įsižeidė, kad buvo paliktas ir nusivijo. Pribėgęs kelis kartus stipriai vožė vieną kartą savo buvusiai merginai ir kelis kartus į veidą jos nepilnametei draugei. Būtent pastarajai po smūgių krušos ir prireikė medikų pagalbos. Paauglė plūdo kraujais, veidas pamėlo ir ištino, o smurtautojas pabėgo. Incidento vieton sugūžėjo daugybė jaunuolių, kilo šurmulys, buvo iškviesta policija bei medikai. 17-metei suteikta pirmoji pagalba, o tada ji buvo išvežta į Santariškių ligoninę.

Mušeikai šią vasarą suėjo 19 metų. Jo buvusioji baiminosi, kad jis, būdamas neblaivus, gali sau ką nors pasidaryti, bet pareigūnai ją nuramino, kad vaikinas bus greitai surastas.

Jį surasti žadėjo ne tik policija, bet ir šutvė jaunuolių, pasibaisėję, kaip vaikinas galėjo taip sumušti panelę.

Reidas tęsėsi Geležinio Vilko g., prie Lietuvos edukologijos universiteto. Čia apie 01 val. patikrintas Gineso rekordininkas iliuzionistas Rokas Bernatonis. Vaikinas vairavo išsinuomotą „CityBee“ automobilį, buvo blaivus ir turėjo visus reikiamus dokumentus, tad galėjo sėkmingai tęsti kelionę.

02.22 val. visų dėmesį patraukė vingiuojantis ir slydinėjantis (nors kelio danga buvo visiškai sausa) „Opel“ vairuotojas. Jam sunkiai sekėsi sustoti ir jis vos nenutrenkė kelio atitvaro. Vaikinas buvo blaivus, tačiau kelionė vis tiek buvo nutraukta. Pareigūnai konstatavo, kad seniai buvo būtina keisti padangas ir dėl to vairuotojui bus atimtas privalomosios technikinės apžiūros dokumentas.