Tiesioginė transliacija iš Londono „O2“ arenos prasidės 23.40 val. Tai bus mūšis dėl WBC (Pasaulio bokso tarybos), IBF (Tarptautinės bokso federacijos) ir IBO (Tarptautinės bokso organizacijos) pasaulio čempiono titulo vidutinio svorio kategorijoje (iki 72,6 kg). Visus nugalėtojo diržus jau 17-tą kartą gins 34-erių metų G. Golovkinas, kuris dar yra ir WBA (Pasaulio bokso asociacijos) čempionas.

Jis profesionalų ringe laimėjo visas 35-ias kovas. Net 32 pergales jis iškovojo nokautais (91,4 proc.). Šis rezultatas yra geriausias per visą profesionalų bokso istoriją vidutinio svorio kategorijoje. Beje, kazachas, kuris gyvena JAV, Didžiojoje Britanijoje kovos pirmą kartą.

30-metis K. Brookas, kuris yra 4 cm žemesnis už varžovą, yra IBF planetos čempionas pusvidutinio svorio kategorijoje (iki 66,7 kg). Pastaruoju metu britas priaugo svorio ir juo prilygsta G. Golovkinui. K. Brooksas laimėjo visas 36 kovas, 25 jų – nokautais.

VSB savaitgalį parodys dar dvi įdomias kovas. Ankstų šeštadienio rytą, 3.00 val., prasidės tiesioginė transliacija iš JAV. Čia amerikiečiai Danielis Jacobsas ir Sergio Mora grumsis dėl WBA (regular) pasaulio čempiono diržo vidutinio svorio kategorijoje.

Be to, JAV boksininkas Robertas Easteris aiškinsis santykius su Ganos atletu Richardu Commey. Tai bus lengvojo svorio (iki 61,5 kg) sportininkų akistata dėl IBF planetos čempiono titulo, kuris dabar yra laisvas. Abu šie boksininkai profesionalų ringe dar nepatyrė nė vienos nesėkmės.