„Visada važiuodavau čia pas salę trenerį į Vilnių ir taip Anykščiuose, rodos, trūko vietos, norėjosi daugiau veiksmo, ir noriu pats pradėti kaip treneris kažką, tai Vilniuje – didesnės galimybės. Tik plaukimo atžvilgiu šiuo metu prastesnės, bet, manau, pasitaisys“, – sako G. Titenis.

Persikėlimas į Vilnių – ne vienintelis pokytis plaukiko gyvenime. Radikaliai keičiasi ir jo karjeros planai. Dar prieš nesėkmingai susiklosčiusias Rio olimpines žaidynes buvo nuspręsta, kad išsiskirs jo ir ilgamečio trenerio Žilvino Ovsiuko keliai. Nuo šiol G. Titenį greičiausiai treniruos su ne vienu garsiu pasaulio plaukiku dirbantis užsienio specialistas.

„Dar negaliu nieko atskleisti, nes neturime kontrakto pasirašę. Bus kitas treneris, visai kita programa ir, aš manau, viskas bus gerai. <...> Jis turi bazę, daro programas, turi gerus sportininkus, visi mano stiliaus, tai bus smagu, kai nuvažiuosiu pas jį, bus konkurencija visada. Laukiu, noriu pats greičiau pradėti“, – sako plaukikas.

G. Titenis su treneriu Ž. Ovsiuku kaip vieną pagrindinių nesėkmės Rio de Žaneire priežasčių įvardija dalyvavimą Europos čempionate, kurį, jo manymu, reikėjo praleisti. Vis dėlto dabar plaukikas stengiasi per daug nesisieloti ir žvelgti į ateitį.

„Iš tiesų dabar turiu dar daugiau motyvacijos, nes nepasisekė. Žinojau, kad galiu plaukti geriau. Tikrai nenoriu nuleisti rankų, kai esu žemai. Baigsiu, kai būsiu aukštai“, – tikina plaukikas.

Kiek pailsėjęs po olimpinių žaidynių, kitą savaitę G. Titenis vėl pradės treniruotis. Kol kas teks plaukti sostinės sporto klubuose, nes Lazdynų baseinas dar uždarytas. Jei Lietuvos plaukimo federacija pasirašys sutartį su galimu G. Titenio treneriu, jis bent savaitei per mėnesį turės skristi į Austriją, kur ir dirba šis specialistas.