Pasak Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovo Zenono Vaigausko, kandidatų skaičius dar gali šiek tiek sumažėti, bet didelių pokyčių sąrašuose nebus.

„Nuo penktadienio įsigalioja sprendimas, visi imunitetai. Toliau dar kandidatų skaičius gali mažėti, bet nesmarkiai. Kandidatų statusas atsiranda tik po oficialaus paskelbimo, teisinę galią jis įgyja nuo penktadienio“, – BNS sakė Z.Vaigauskas.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad oficialiai paskelbus kandidatus iki pirmojo naujai išrinkto Seimo posėdžio be Vyriausiosios rinkimų komisijos sutikimo jie negali būti traukiami baudžiamojon atsakomybėn, suimami, negali būti kitaip varžoma jų laisvė.

Seimo rinkimuose dalyvauja 1416 kandidatų, dešimt į vieną vietą. Prieš ketverius metus konkurencija buvo didesnė, tuomet į vieną vietą parlamente pretendavo 13,6 kandidato.

Iš viso rinkimų biuletenyje daugiamandatėje apygardoje bus 14 sąrašų. Dvylika partijų savarankiškai dalyvaus rinkimuose, o keturios yra sudariusios dvi koalicijas.

Kad patektų į Seimą, partija turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų balsų, koalicijai barjeras yra aukštesnis – 7 procentai.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)