Atidarymo vakaro akcentu tapo jaunų dizainerių „MK drama queen“, „Atsikeli ir varai“, „The Knotty Ones“ ir Roberto Kalinkino mini kolekcijų pristatymai. Susipažinti su kolekcijomis ir smagiai pabendrauti susirinko ir būrys madą mylinčių žinomų žmonių: Aušra Haglund, Marija Palaikytė, , Laura Vagonė, Liucija Kvašytė, Agnė Pačekajė, Reda Mickevičiūtė ir kiti.

„Šituo nedideliu renginiu norime pristatyti savo ambicijas sukurti dar vieną mados platformą. Tik įpusėjus pirmajam VFH kursų sezonui, susipažinome su savo kaimynais. Pasirodo, pastatas pilnas kūrėjų: grafikų, fotografų, aprangos dizainerių. Įsikuriant kalbėjome, kad vienas iš mūsų tikslų – suburti madai neabejingų žmonių bendruomenę, su kuria kartu būtų galima nuveikti kažką gero, smagaus. Tad šis skirtingų kūrėjų mash-up’as yra mūsų pirmas žingsnis“, – pasakojo viena iš VFH įkūrėjų, vestuvių planuotoja Laura Vagonė.

Renginio metu Vaidilos teatro patalpose apsigyvenę kūrėjai pristatė rudens – žiemos kolekcijų fragmentus. Vilnius Fashion Hub dėstytojas – dizaineris Robertas Kalinkinas pristatė ką tik iš Paryžiaus ir Londono grįžusius rudens –žiemos kolekcijos modelius. Modeliai žingsniavo tą vakarą podiumu virtusiu kiemelio šaligatviu, o Vaidilos teatro pastato fasadas tapo natūralia miesto scenografija. Modelių makiažus ir šukuosenas kūrė „Beauty bar by Olga Vasilevičė“ ir „SLA Academy“ kolektyvai.

„Smagu matyti tiek susirinkusių svečių ir žmonių, kurie mus palaiko, – džiaugsmo neslėpė kita VFH įkūrėja Ieva Koryznienė. – Pagaliau VFH įgauna pagreitį. Mūsų veikla domisi ne tik studentai, bet ir norintys dėstyti. Tobuliname jau sukurtas programas ir dirbame prie naujų. Turime pilną grupę baziniam trijų mėnesių kursui „Kaip gimsta mada“, svarstome apie galimybę formuoti dar vieną.

Spalio mėnesį startuosime su VFH „Junior“ programa, skirta 15–19 metų moksleiviams. Kurso vadovė diplomuota dizainerė Liucija Kvašytė žada nuoseklią, bet kartu ir žaismingą programą tiek besidomintiems mada, tiek ir ketinantiems ateityje rinktis kostiumo dizaino specialybę. Netrukus pristatysime ir daugiau naujų programų, bet kol kas norėčiau išlaikyti jas paslaptyje.“

VFH veiklą pradėjo kovo mėnesį, pirmieji studentai mokėsi pagal bazinį kursą „Kaip gimsta mada“. Jį sudaro nuosekli programa, apimanti mados istoriją, spalvotyrą, audinių pažinimą, mados piešinį, konstravimą, drapiravimą, moodboard‘ų sudarymą, mados industrijos, komunikacijos ir prekių ženklų vadybos pagrindus bei mados tendencijų analizę. Kurso pabaigoje profesionaliai komisijai studentai pristato individualius baigiamuosius darbus – savo kolekcijų projektus.

„Norime studentus ugdyti nuosekliai, supažindinant su visais etapais, jų elementais, teoriją integruodami į praktines užduotis. Mūsų išskirtinumas – tęstiniai, bent keletą mėnesių trunkantys kursai, nupiešiantys studentui pilną vaizdą, o ne fragmentiškas susipažinimas su skirtingomis temomis“, – aiškino Ieva Koryznienė.

Naujus mokslo metus VFH studentai pradės jau rugsėjo 20 dieną. Paskaitų su nekantrumu pasidalyti žiniomis laukia ir dėstytojai: Egidijus Rainys, Aušra Haglund, Marija Palaikytė, Robertas Kalinkinas, Agnė Gilytė, Liutauras Salasevičius, Liucija Kvašytė, Tomas Baranauskas ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją