Lietuviai pirmą turnyro Jezole, Italijoje, dieną net 1:16 pralaimėjo šveicarams, o antrame ture 1:4 nusileido graikams, o paskutiniame mače 2:3 suklupo prieš olandus.

Įdomu, kad paskutiniuose dviejuose susitikimuose mūsiškiai pasižymėjo pirmi ir pirmavo 1:0, tačiau abu kartus persvaros neišlaikė ir patyrė nesėkmes.

Ypač apmaudžiai anksti įgytą pranašumą Lietuvos paplūdimio futbolininkai paleido per dvikovą su Graikija, kai pirmo kėlinio pabaigoje rezultatui esant 1:0 įvartį į Simono Sabonio ginamus vartus smūgiu iš savo aikštės pusės pelnė graikų vartininkas Thomas Aristeidis.

Po šio epizodo lietuviai atrodė itin sutrikę ir praleido dar tris tikslius varžovų smūgius.

Th. Aristeidžio įvartis – vaizdo įraše nuo 18:50 min.:

D grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Šveicarija330033:19
2.Graikija32019:96
3.Olandija31024:173
4.Lietuva30034:230

Atrankos turnyre Italijoje dalyvavo 27 šalių komandos (be prieš pat turnyrą pasitraukusios Austrijos), kurios buvo padalintos į 7 grupes.

Į kitą varžybų etapą pateko 16 ekipų – po dvi iš kiekvienos grupės ir dvi absoliučiai geriausios trečias vietas užėmusios rinktinės.

Paskutinį kartą Lietuvos komanda pasaulio paplūdimio futbolo čempionato atrankoje žaidė 2008 metais. Tuomet lietuviai nepasipriešino Šveicarijai, pralaimėjo Vengrijai, bet įveikė Austriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)