„Mano ankstesnis gyvenimas buvo nuostabus, tačiau šis man patinka labiau, – sako Sofia. – Kai žiūriu į savo senas nuotraukas, vis dar šypsausi. Jaučiu, kad turėjau pereiti per tai tam, kad liudyčiau tikrąjį gyvenimą. Dabar mano gyvenimas tarsi antrasis prisikėlimas. Dabar mano egzistencijos priežastis – atsikratyti viso negatyvo ir atskleisti mūsų egzistencijos tiesą“.

Sofia buvo auginama kaip musulmonė. Ji užaugo pietų Londone su labai griežtais tėvais ir dviem broliais, tačiau „griežtas ir dusinantis“ auklėjimas paauglystėje vertė maištauti.

„Kai buvau paauglė, troškau išsivaduoti iš savosios religijos taisyklių ir apribojimų. Norėjau būti seksuali, norėjau vilkėti gražius drabužius, puikuotis savo ilgais plaukais ir kūnu“, – prisimena ji.
Sofiai visada patiko dainuoti ir ji norėjo būti profesionale, nors tėvai griežtai tam prieštaravo.

„Niekada nenorėjau būtinai išgarsėti, man tiesiog patiko dainuoti, tačiau viskas atėjo kartu, – toliau pasakoja Sofia. – Kai pradėjau modelio karjerą, galiausiai gavau savo svajonių darbą – ėmiau 2000 metais dirbti televizijos laidų vedėja ir staiga mano karjera įsibėgėjo“.

Suprantama, Sofia susipyko su tėvais, tačiau modelio karjera įgavo pagreitį. Ji ėmė rodytis BBC ir ITV dramose, tarp jų „Footballers Wives“, „Waterloo Road“ ir „Jonathan Creek“, dažnai leido laiką su garsenybėmis geriausiuose Londono vakarėliuose.

Kai jai sukako 19 metų, Londone ji dalyvavo vakarėlyje su Leonardo DiCaprio. „Jis Londone filmavosi juostoje „Paplūdimys“ („The Beach“) ir vakarėlyje pakvietė mane į savo kambarį, kur mes kalbėjomės. Tuo metu buvau maždaug devyniolikos, vis dar nekalta, bet jis norėjo, kad pasilikčiau“, – pasakoja Sofia.

2009 metais ji sulaukė pasiūlymo iš Bolivudo ir nusifilmavo juostoje „Viską menanti“ („The Unforgettable“). Sofia pasakoja: „Greitai pagarsėjau kaip žavi ir tvirtai ant kojų stovinti britė Bolivude, žmonėms patiko mano humoro jausmas ir sąžiningas požiūris. Man patiko vilkėti provokuojančius drabužius ant raudono kilimo ir linksmintis su kolegomis. Bolivudas labai skyrėsi nuo Londono.

Žvaigždės Bolivude niekada nepripažindavo jokių grožio patobulinimų ar operacijų, daugeliui patiko gyventi mele. Niekada neprisipažinau 2010 metais pasidariusi krūtinės operaciją ir leidusis botoksą, tačiau niekada dėmesio ir glamūro nevertinau labai rimtai“.

Vis dėlto visam laikui Sofia į Indiją nepersikėlė, ji kelis mėnesius praleisdavo Mumbajuje ir dažnai grįždavo į Londoną.

Karjera klostėsi vis geriau, dažnai kaip modelis už fotosesiją ji susižerdavo net 20 tūkstančių svarų.
2012 metais ji buvo pasirinkta kaip viena šou „Big Boss“ dalyvių. Tai Indijoje populiari „Celebrity Big Brother“ versija.

„Gyvenau pakvaišusių vakarėlių ir didelių turtų pasaulyje, kuriame žmonės nuolat vartoja narkotikus, tačiau visą laiką jaučiau tuštumą. Mane tai labai įtraukė ir pati vakarėliuose vartojau kokainą. Tai buvo lengvas gyvenimas, tačiau labai klaidingas, – prisimena ji. – Susitikinėjau su kriketo žaidėju Rohitu Sharma. Taip pat susitikinėjau su kitais vyrais iš Bolivudo ir Londono, maniau, kad tai tikra meilė, tačiau tai buvo tik egzistavimas.

Tai nebuvo gyvenimas. Jie dažnai visą savaitgalį švęsdavo ir kartais namo grįždavo sekmadienį vienuoliktą ryto. Neturėjau supratimo, kur jie buvo. Vienas naudojosi prostitučių paslaugomis ir kartą nusivedė mane kartu, manydamas, kad tai seksualu, tačiau man buvo bloga ir suvokiau, kad tai nėra gyvenimas, kurio noriu. Giliai viduje buvo tuščia“.

2014 metų vasarą Sofia grįžo į Londoną ir mėgavosi procedūromis penkių žvaigždučių viešbutyje, kai išgirdo apie dvasinio mokyto paslaugas. Tai ją suintrigavo. „Paklausiau registratūroje apie tai ir man pasakė, kad būtų daug pigiau, jeigu aplankyčiau jį jo namuose. Tad susitariau dėl susitikimo. Niekada nebuvau to patyrusi. Jaučiausi taip, lyg būčiau išėjusi iš kūno. Dvasinis mokytojas pasakė, kad turiu ypatingą dovaną“, – prisimena Sofia.

Netrukus po to Sofia pradėjo domėtis dvasinėmis praktikomis ir Reiki sistema, kuri perduoda gydomąją energiją per prisilietimus. „Iš tikrųjų nežinojau, kas iš to gausis, tačiau jaučiau natūralų postūmį sužinoti daugiau“, – tikina ji.

Tą vasarą Sofios laukė daugiau neįprastų patirčių. Moteris pasakoja: „Tą vasarą kartą susitikau su savo drauge. Gydytojai jai pranešė, kad ji neturi kiaušinėlių ir klinikine prasme yra nevaisinga. Ji buvo išties nuliūdusi. Tačiau aš tikėjau savo mokytoju ir jo pranašystėmis, tad pasiūliau savo gydomąją sesiją ir ji sutiko.

Visų nuostabai, vos po dviejų valandų ji sakė jaučianti savo kiaušides. Po kelių mėnesių ji man paskambino ir pasakė, kad jos gydytojas sakęs, kad ji esanti itin vaisinga. Tad ji ryžosi užšaldyti kiaušinėlius. Nuo to laiko mano gyvenimas ėmė keistis į gera“.

Tą vasarą Sofia turėjo mylimąjį, tačiau visos fizinės aistros pranyko. „Staiga pajaučiau, kad mano seksualinis geismas manyje mirė. Neturėjau potraukio ką nors daryti. Kai nutraukiau tuos santykius, buvau visiškai tuo tikra“, – sako ji.

Tada rugsėjo mėnesį Sofia išvyko į Jorkšyrą, kur vartojo haliucinogeninę arbatą „Ayahuasca“. Ją geria nušvitimo siekiantys žmonės. Ji pasakoja: „Mano pažįstami gėrė ją ir sakė matę mano viziją, tad aš norėjau žinoti, kas tai yra. Ką aš patirčiau?“

Būdama ten Sofia dalyvavo „Ayahuasca“ ceremonijoje ir jos metu gauta patirtis tapo jos naujojo gyvenimo katalizatoriumi. „Patyriau išėjimą iš savo kūno. Mačiau deivę Izidę, Motiną Mariją, tiek daug, ir man buvo aiškiai pasakyta, kad esu šioje žemėje jos pažadinti“, – neabejoja buvęs modelis.

Atsitiktinumo dėka tą pačią dieną Sofią pasiekė tragiška žinia, kad mirė jos tėvas ir ji įsitikinusi, kad minėtos ceremonijos metu jos tėvas perėmė jos kūną.

„Mano tėvai nesutiko su mano gyvenimo būdu, tad mes nekalbėjome trylika metų. Tačiau kai netekau savo tėvo, atrodė, kad matau jį, – samprotavo ji. – Tos dvasinės ceremonijos metu mano tėvas perėmė mano kūną ir kalbėjo per mane.

Buvau labai išsigandusi. Dėl to patyrimo per jo laidotuves buvau taikoje. Manau, jeigu tai nebūtų nutikę, būčiau susigriovusi gyvenimą ir nusižudžiusi. Tikiu, kad „Ayahuasca“ išgelbėjo mane ir parodė man, kas nutinka, kai miršti, ir padėjo man susidoroti su savo širdgėla“.

Sofia vis labiau įtikėjo, kad yra dvasine prasme nepaprasta. Pernai rugsėjį Sofia dalyvavo filmo „Legenda“ („Legend“) su Tom Hardy, o gruodį juostos „Danų mergina“ („The Danish Girl“) premjerose, kurių metu vilkėjo jai įprastus provokuojančius apdarus, tačiau jau pas Kalėdas ir Naujuosius ji buvo Egipte, tikėdama, kad ten ją nusiuntė angelai.

„Važiavau viena. Man tiesiog reikėjo nuvykti ir sužinoti daugiau apie tai, ką jaučiu. Aplankiau piramides ir kaskart kai įeidavau, patirdavau didžiulę trauką. Jaučiau, kad dvasios mėgina su manimi bendrauti ir jaučiau energiją, su kuria anksčiau niekada nebuvau susijungusi.

Mano vadovas buvo sužavėtas, kaip tai mane paveikė, – toliau žavisi Sofia. – Šventyklos sergėtojai papasakojo jam pranašystę apie deivę Izidę. Jis išvertė, ką sergėtojai pasakė, kad aš esu ta pranašystė. Jaučiausi turinti daugiau galių nei bet kada anksčiau ir žinojau, kad mano paskirtis kur kas aukštesnė nei ankstesnysis gyvenimas. Pradėjau tikėti, kad esu nepanaši į jokį kitą žmogų.

Jaučiau šią išskirtinę paskirtį, tą galią, kurios niekas kitas neturėjo. Tapo aišku, kad negaliu tęsti aktorės karjeros, dažytis ir slėptis už kaukės. Pradėjau jaustis švari ir apsivaliusi. Buvau pakelta į gyvenimą, kuriame nėra vietos narkotikams, vakarėliams ar seksualiniam paleistuvavimui“.

Šiemet balandį Sofiai buvo atlikta krūtų implantų šalinimo operacija, ji liovėsi vartojusi alkoholį, nustojo rūkyti, lankytis vakarėliuose ir tapo vegane.

„Įsipareigojau gyventi naują gyvenimą ir nuplauti savo senąjį. Aš išploviau ir sudėjau visas savo dizainerių siūtas sukneles, nuo to laiko neavėjau aukštakulnių ir nesidažiau“, – baigia pasakojimą vienuole tapusi Sofia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)