Pastaruoju metu D. Grybauskaitė nešykšti kritikos A. Butkevičiui, šis savo ruožtu irgi kartais atsikerta. Pavyzdžiui, praėjusį penktadienį pareiškė, kad prezidentė kursto skandalus ir kelia aukštus moralinius vertinimo kriterijus visiems aplinkiniams, tik ne sau ir ne savo aplinkos žmonėms.

Pirmadienį viešėdamas DELFI konferencijoje A. Butkevičius aiškino, iki šių metų sausio vidurio santykiai su prezidente buvo geri. Jie, dažniausiai kiekvieną pirmadienį, susitikę aptardavo valstybės reikalus.

„Lūžis įvyko tada, kai išvažiavau atostogauti, prieš man išeinant atostogų, taip pat buvo labai nuoširdus atviras pokalbis, buvo aptarta, ką po atostogų toliau Vyriausybė veiks, kokius priims sprendimus“, – kalbėjo A. Butkevičius. Minėto pokalbio su šalies vadove metu net kalbėta apie ateinančius Seimo rinkimus.

Tačiau, aiškino premjeras, būnant atostogose įvyko „stiprus lūžis“, jo laukė netikėtas „siurprizas“, kada dėl statybų Vijūnėlės dvaro teritorijoje jis Specialiųjų tyrimų tarnyboje apklaustas kaip liudytojas.

Pasak A. Butkevičiaus, iš jo pusės nebuvo padaryta nieko bloga, tiesiog klausimas dėl kurortinių zonų panaikinimo kaip papildomas įtrauktas į Vyriausybės darbotvarkę. „Liudininko statusas taip skambėjo, tarsi aš būčiau nusidėjęs, tačiau dabar aš esu pripažintas kaip nukentėjęs šioje istorijoje, bet kažkodėl niekas apie tai nekaba ir tas tyrimas vyksta“, – apgailestavo A. Butkevičius.

Šiuo metu A. Butkevičiaus ir D. Grybauskaitės susitikimai nebevyksta.

„Kurį laikotarpį jie dar vyko, bet po kurio laiko tie vizitai nutrūko“, – sakė A. Butkevičius.

Vadovavimą Vyriausybei laiko aukojimusi

„Sėkmės atveju, jei socialdemokratai vėl formuotų valdančiąją koaliciją, ar sutiktumėte su siūlymu nebebūti premjeru mainais į tai, kad partija galėtų formuoti koaliciją?“, – apie artėjančius Seimo rinkimus klausė žurnalistė Eglė Samoškaitė.

Pasak A. Butkevičiaus, tai „tiesus ir aštrus klausimas“, bet tai priklausys nuo visuomenės, kuri išsakys savo nuomonę apie jo premjeravimą. „Tik tada bus galima atsakyti į šį klausimą, šiandien spėlioti labai nekorektiška“, – nuo tiesaus atsakymo išsisuko A. Butkevičius.

Ministro pirmininko teigimu, pagal nusistovėjusią demokratinę praktiką, prezidentė formuoti valdančiąją koaliciją turėtų pasiūlyti laimėjusiai partijai. Tačiau, sakė jis, šiandien dar sudėtinga pasakyti, kuri partija laimės.

Klausiamas, jei socialdemokratai vis dėlto būtų pirmieji, ar jis galėtų pasiaukoti, A. Butkevičius sakė, kad kiekvienas politikas, einantis ministro pirmininko pareigas, aukojasi, nes neturi laisvalaikio, nukenčia šeima, jis viešojoje erdvėje nuolat kritikuojamas.

„Atsakyčiau į šį klausimą tik po to, kai bus aiškūs Seimo rinkimai“, – sakė jis.

Pasak A. Butkevičiaus, kol kas Socialdemokratų partija apie kandidatus būsimuose prezidento rinkimuose nediskutuoja, nes pirmiausia tikslas – sėkmingas pasirodymas Seimo rinkimuose. Po jų lauks diskusijos apie rinkimų rezultatus, buvimą valdančiojoje daugumoje ar opozicijoje. Tik po to esą prasidės pokalbiai apie galimus kandidatus į prezidento postą.

Atsakė, ką veiktų tapęs bedarbiu

Vienas DELFI skaitytojas klausė, ką A. Butkevičius darytų, jei po rinkimų liktų bedarbis. Pasak premjero, nors jis politikas, bet stipriai domisi ekonomika ir finansais.

„To dalyko nebijau, jei nebebūčiau politikas ar bedarbis, yra dvi kryptys – arba eičiau į kokią nors finansų kompaniją, būčiau konsultantas, patarėjas arba eičiau pareigas valdyboje. Kita kryptis yra mokslas“ – tai, kad eitų į verslą arba akademinį pasaulį, kalbėjo A. Butkevičius.

Jis užsiminė pasiūlymų iš verslo sulaukiantis net būdamas premjeru ar ministru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (548)